Tarih: 01.02.2012 11:18

Kocaeli kültür ve sanat şehri olacak

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Tepeköy Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Büyükşehir olarak, kentin farklı köşelerinde kültür merkezleri inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Yaptığımız kültür merkezleri, sunduğumuz kültürel yayınlar, sanata verdiğimiz destekle Kocaeli’nin kültür ve sanat şehri olacağına inanıyorum’’ dedi.,

 

 

TEPEKÖY KÜLTÜR MERKEZİ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Bekirpaşa’da yapımı tamamlanma aşamasına gelen Tepeköy Kültür Merkezi’nin, bölge halkının sosyal alan ihtiyacını önemli ölçüde karşılaması bekleniyor. 2.050 metrekare kullanım alanına sahip kültür merkezi, bodrum, zemin ve bir kattan oluşuyor. Kültür merkezinde düğün ve konferans gibi sosyal etkinliklerin yapılabilmesi için 640 metrekarelik salon ayrıldı. Tepeköy Kültür Merkezi’nde ayrıca 5 adet KO-MEK sınıfı da bulunacak.

                               

 

ŞEHİRLE SANAT İÇ İÇE OLMALIDIR 

 

 

Tamamlanma aşamasına gelen tesiste incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, yetkililerden inşaatla ilgili bilgi aldı. Çalışmaların kısa süre içinde tamamlanarak Tepeköy Kültür Merkezi’nin faaliyete geçeceği bilgisi verilen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Şehirler sanatı, sanat da şehirleri yüceltir. Yani sanatla şehir iç içedir. Büyükşehir olarak, bu bilinçle hareket ediyoruz. Kültür merkezleri kuruyoruz, kültürel yayınlar yapıyoruz, konferanslar, tiyatro gösterileri, konserler, film gösterimleri, sergiler organize ediyoruz’’ açıklamasını yaptı.      

                                                                                     

 

 

KENTİN YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK          

     

                                   

Tepeköy Kültür Merkezi’nde en ince detayına kadar inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’mizin baştanbaşa bir kültür ve sanat şehri haline gelmesi için çalışıyoruz. İnanıyoruz ki burada sanatseverlerin ve sanatçıların sayısı arttıkça, şehrimizde yaşam kalitesi yükselecektir. Ufkumuz daha da genişleyecek, insan ilişkilerine estetik hakim olacaktır. Kocaeli’nin dört bir yanında hizmete sunduğumuz kültür merkezleri, vatandaşlarımızın sanat çerçevesi içinde sosyalleşmelerini sağlıyor’’ ifadesini kullandı. İncelemeleri sırasında Başkan Karaosmanoğlu’na İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ile Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman da eşlik etti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —