Tarih: 18.05.2016 11:52

Kocaeli, kültür hayatımızın da temeli

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sekizincisi gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı’nda ilk iki gün süren Medeniyetler Mirası Sempozyumu’na başkanlık eden Türkiye Eşgüdüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, "Bu fuarda gördüm ki; Kocaeli sadece sanayimizin değil, kültür hayatımızın da temellerinden biriymiş" dedi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nı bu yıl uluslararası boyuta taşıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde oluşturulan, bugün Türkiye ile birlikte 127 ülke ve 20 uluslararası kuruluşun içinde yer aldığı Medeniyetler İttifakı’na ithafen yapılan Medeniyetler Mirası 'Ortak Geçmiş Ortak Gelecek' sempozyumu oldu. Fuarın ilk iki günü alanında uzman yerli ve yabancı tarihçi ve akademisyenlerin katıldığı sempozyumu, Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa yönetti.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KİTAP FUARI
Sempozyumla Kocaeli’nin canlı, dinamik ve etkin yapısının dünyanın diğer ülkelerine taşınacağını kaydeden Prof. Karlığa, "Medeniyetler Mirası Sempozyumu, Kocaeli için çok ayrıcalıklı. Kocaeli bizim sanayileşmemizin merkezlerinden biri. Ama burada görüyorum ki aynı zamanda kültür hayatımızın da temellerinden biriymiş. İstanbul’un gölgesinde kalmış farkında değilmişiz. Kocaeli, 600 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Türkiye’nin en büyük kitap fuarı. Ve bu sempozyumla Kocaeli ününü uluslararası arenaya taşımış oldu" dedi. Fuarda açılan Medeniyetler Sergisi’nin de önemine değinen Prof. Karlığa, "İnsanlığın geleceğinde en etkin olacağı bilimsel bulgularla da kanıtlanmış medeniyetleri tanıtmak adına bu sergi de çok faydalı oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —