Tarih: 11.11.2011 14:05

Kocaeli İtfayesi'nden Van'a büyük yardım

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye’si Van’ın Edremit İlçesi merkezli ve ikinci kez yıkıma neden olan depremde arama kurtarma çalışmalarına kısa sürede başladı. Depremin olduğu akşam yola çıkan 12 İtfaiye personeli sabah saatlerinde Van’a ulaşarak deprem etkisi ile yıkılan Aslan Otel’de çalışmalarını sürdürüyor. 

 

12 KİŞİLİK TİM ÇALIŞMLARA DEVAM EDİYOR

 

Büyükşehir Belediyesi Van’da yaşanan ikinci deprem felaketinde ilkinde olduğu gibi seferber oldu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ilk depremde olduğu gibi felakete kısa sürede müdahale etti. Depremin olduğu 9 Kasım akşamı toplanıp havaalanına ulaşan Büyükşehir ekibi,  sabah saatlerinde Van merkeze ulaştı. Kriz merkezi ile irtibatlı olarak Aslan Otel’de arama kurtarma çalışmalarına başlayan 12 Büyükşehir İtfaiye ekibi enkaz altında 3 kişiyi tespit etti. 

 

3 EKS (ÖLÜ) ÇIKARILDI

 

Aralıksız çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekibi ilk olarak keşif ve dinleme çalışmaları yaptı. Kamera ile inceleme başlatan ekipler 20:00 sıralarında 1 kişiyi eks(ölü) olarak enkazın altına çıkardı. Ardından iki kişiyi daha enkazın altından eks(ölü) çıkartan ekipler çalışmalarını gece geç saatlere kadar devam etti.

 

TAM TECHİZATLI ÇALIŞMLAR SÜRÜYOR

 

Büyükşehir Ekipleri arama kurtarma çalışmalarını 2 araç hidrolik ayrıcı ve kesiciler, hassas dinleme araçları, Kırıcı ve delici ekipmanlar,  Aydınlatma araçları, Enerji kaynakları ve çeşitli kurtarma aletleri ile aralıksız görev yapıyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine 5 adet Kocaeli Acil Afet Durum Müdürlüğü’nden personel de destek veriyor. Ekipler arama kurtarma çalışmalarını yürütmek üzere ihtiyaç olana kadar Van’da kalmaya devam edecek. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —