Tarih: 16.01.2012 09:46

Kocaeli İtfayesi'nden eğitim

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), eğitimlerine il dışında da devam ediyor. Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne yeni alınan 34 itfaiye eri mesleğe aktif olarak başlamadan önce almaları gereken mesleki eğitime tabi tutuldu.

 

 

KAR YAĞIŞI ALTINDA EĞİTİM

 

 

Kastamonu Belediyesi’nin daveti üzerine Kastamonu İtfaiyesine giden KOBİTEM eğitmenleri, beş gün boyunca Yangınla Mücadele Teknikleri ve Trafik Kazalarında Kurtarma konularına yönelik bilgiler sundu. Uygulanan eğitim programında Kastamonu İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan itfaiyecilerde katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM tarafından verilen eğitimler yoğun kar yağışı altında devam etti. İtfaiyeciler yoğun kara rağmen yangın hortumlarıyla hünerlerini sergiledi.

 

 

TATBİKAT NEFES KESTİ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) tarafından görevlendirilen 2 eğitmen gözetiminde gerçekleştirilen eğitim ve tatbikat nefes kesen görüntülere sahne oldu. Olası bir yangın durumunda itfaiyecilerin hareket kabiliyetlerinin detaylı olarak anlatıldığı eğitimler teorik ve pratik olarak verildi. Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen eğitimlerde hata yapan genç itfaiyeciler, uzman eğitimciler tarafından uyarıldı.

 

 

BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ PAYLAŞIYOR

 

 

2010 yılında Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile başlayan İtfaiyeci Eğitimi kapsamında Türkiye’deki diğer itfaiye teşkilatı personelini Kocaeli’de ağırlayarak eğitim veren KOBİTEM var olan bilgi ve birikimini il dışında da aktararak ilimizin tanıtımında da önemli bir rol üstleniyor. Eğitimler sayesinde, bölgesinde meydana gelen olaylara başarı ile müdahale eden Kastamonu İtfaiye Müdürlüğü personeli ile bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —