Tarih: 05.01.2015 10:51

Kocaeli İtfaiyesi denetimleri elden bırakmıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından Kocaeli’ndeki alışveriş merkezi, okul, hastane, yurt, kurs, mağaza, pasaj, dershane, eğlence yeri, fabrika, lojistik depo, antrepo, akaryakıt işleyen-depolayan-satan tesisler gibi işletmelerde düzenli olarak denetimler yapılıyor. Denetim ekipleri, Kocaeli’nin yangın güvenliğini temin etmek ve yangınları çıkmadan engellemeye çalışmak amacıyla binaların yangın güvenliği konusunda yeni binaların projelerini ve iskan safhasındaki incelemeler yapılıyor.

 

Yerinde inceleyip Brifing aldılar

 

İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, verdiği bu hizmetin kalitesini artırmaya yönelik olarak, personeli için bir dizi nitelik geliştirme eğitimleri düzenliyor. Denetici ekiplerin personeli ile proje inceleme ekip personeli, gerçekleştireceği inceleme ve denetimlerde, uygunsuz malzeme kullanımını engellemek amacıyla, üretici firmalardan brifingler aldı. İstanbul’da faaliyet gösteren elektronik algılama sitemleri üreten bir firma ve yangın söndürme malzemeleri üreten bir firma ziyaret edildi. Firma ziyaretlerinde işletmelerden brifing alınarak yangın söndürme ve önleme ekipmanlarının üretim aşaması, yapısına ilişkin yerinde incelemeler yapılarak bilgi alındı.

 

 

Eğitimler devam edecek

 

Kimyasal ürün ve petrol tankları söndürme sistemleri, duman tahliye sistemleri, yangın pompaları, boru tesisatı bağlantı ekipmanı, vantilasyon kapakları, yangın ve duman perdeleri, gazlı söndürme sistemleri, yangın ve algılama tesisatı periyodik kontrolü ve bakımı, yapı malzemelerinin yangın davranışı, yanıcılık sınıf ve dayanımları konularında İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü personeli nitelik geliştirme eğitimlerine devam ederek kendini geliştirmeye devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —