Tarih: 25.03.2020 10:59

Kocaeli Emniyeti,5 helikopterin dezenfektan sıkacağı mesajlarını yayanlara yasal işlem başlattı

Facebook Twitter Linked-in

İl Emniyet Müdürlüğü, ”Koronavirüsünü yok etmek için havadaki 5 helikopterin sprey ile dezenfektan sıkacağı” gibi mesajların gerçeği yansıtmadığını ve yayan şahısların tespiti yapılarak gerekli yasal işlemlerin yapıldığını açıkladı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Devletimizin tüm kurumları topyekûn Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele etmektedir. Bu mücadelenin her aşamasında şeffaf bir politika izlenmekte ve vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir. Ancak gerek sosyal medya üzerinden gerekse de mesajlaşma programları üzerinden vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk etmek amaçlı mesajlar dolaşmaktadır. 

Son zamanlarda ”Koronavirüsünü yok etmek için havadaki 5 helikopterin sprey ile dezenfektan sıkacağı” gibi mesajlar sosyal medya ve mesajlaşma programlarında dolaşmakta olup kesinlikle doğru olmayıp vatandaşlarımızı tedirgin etme amaçlıdır. Bu tarz mesajları yayan şahısların tespiti yapılmakta ve gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. 
Vatandaşlarımız, devletimizin resmi kurumları tarafından yapılan açıklamalar haricinde bu tarz mesajlara itibar etmemelidirler.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —