Tarih: 13.05.2020 22:13

Kocaeli: Dün Soma'da, bugün salgında işçiler ölüme itiliyor!

Facebook Twitter Linked-in

"Soma’yı ve salgın koşullarında ölüme itilen işçileri unutmayacağız, unutturmayacağız" diyen Erkan, katliamın yargı sürecine de atıfta yaparak "Mahkeme kararlarına rağmen AKP iktidarı yargılanmalara izin vermedi" dedi.

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Soma Katliamı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Bugün evladını, eşini, babasını kaybeden ailelerin ve işçi sınıfının acısı tazelenirken, çarkların dönmesi için işçilerin salgının kucağına itilmesi, Nisan ayında 220 işçinin salgın dahil iş cinayetlerinde canını kaybetmesi öfkemizi arttırıyor” dedi. 4 yıl süren davada, maden patronu ve katliamdan sorumlularının bir kısmının gülünç cezalar aldığını ifade eden Erkan, "Katliamın kamu ayağının sorumluları, madeni denetlemekle sorumlu bakanlık bürokratları ise hiç yargılanmadı. Mahkeme kararlarına rağmen AKP iktidarı yargılanmalarına izin vermedi." dedi.

'SOMA'YI UNUTMAYACAĞIZ'

İş cinayetlerinin son bulması için insanca yaşanacak bir çalışma ortamının sağlanması gerektiğini vurgulayan Erkan, “Bu ortamı işçi ve emekçiler; işyerlerinde örgütlenerek, işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarını örgütleriyle denetleyerek gerçekleştirebilirler. Bu ortamın kalıcı olmasını ise salgınla birlikte işçi ve halk düşmanı yüzü bütün çıplaklığıyla açığa çıkan tekelci sermaye egemenliğine dayanan bugünkü sistemin yerine 'işçi ve halk egemenliğine' dayalı 'bilim ve emek” ile kurulacak bir sistemi kurarak sağlayabilirler. Bu koşulları sağlayana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Soma’yı ve salgın koşullarında ölüme itilen işçileri unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —