Tarih: 22.10.2012 09:18

Kocaeli Defterdarlığı'ndan önemli uyarı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Defterdarı Süleyman Dal, 2/B ile ilgili henüz başvuruda bulunmayan vatandaşların haklarını kaybetmemeleri için bir an önce başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. 

 

 

 

30 Ekim tarihiyle sonlanacak olan 2/B başvuruları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, bugüne kadar gerçekleştirilen başvuru rakamlarını açıklayan Kocaeli Defterdarı Süleyman Dal, "2/B kullanıcısı vatandaşlarımızın satın alma başvuruları halen Defterdarlığımız İzmit Emlak Müdürlüğü ile Gebze Emlak Müdürlüğü’nde devam etmekte olup bugüne kadar 2 bin 122 kullanıcı henüz başvuruda bulunmamıştır. İlimizdeki 8 bin 833 2/B kullanıcısından 6 bin 711 kullanıcı başvuruda bulunmuş ve başvuru oranı yüzde 76 olarak gerçekleşmiştir. Başvuruda bulunmayan vatandaşlarımızın haklarını kaybetmemeleri için bir an önce başvuru yapmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız 30 Ekim tarihine kadar başvuru yapmadıkları takdirde kullanmakta oldukları taşınmazları doğrudan satın alma haklarını kaybedeceklerdir. 2/B kullanıcısı vatandaşlarımız, başvuru yapana kadar sadece kullanıcıdırlar ve başvuruda bulunmaları şartı ile hukuken 'hak sahibi' niteliğini kazanacaklardır" dedi.,

 

 

2/B ile ilgili başvuru süresinin uzatılması haberlerinin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Dal, "Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek de geçtiğimiz günlerde 30 Ekim tarihi itibariyle sona erecek başvuru süresinin uzatılmayacağını tekrarlamıştı. Bu nedenle halk arasında başvuru süresinin uzatılacağı yönünde hak sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olabilecek dedikodulara itibar edilmemesi gerekmektedir" diye konuştu.

 

 

 

Öte yandan vatandaşların yeni yayınlanan tebliğ ile 30 Ekim'e kadar ödemek şartı ile sedelsiz başvuruda bulunabileceklerini ifade eden Dal, "4 Temmuz tarihinde yürürlüğe giren 345 no'lu Milli Emlak Genel Tebliğine göre 2/B arazisi kullanıcıları 30 Ekim tarihine kadar ödemek şartıyla, başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabileceklerdir. Buna göre 2/B arazisi kullanıcılarının başvuru süresinin bitim tarihi olan 30 Ekim tarihine kadar ödemek şartı ile başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapmaları halinde dilekçelerinin altına başvuru bedelini yatırmadan başvuru yaptığını, başvuru süresinin bitimine kadar başvuru bedelini ödemesi gerektiğini, aksi halde herhangi bir bildirime gerek kalmaksızın tüm haklarının düşeceğini belirterek imzalamaları gerekmektedir" dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —