Tarih: 30.10.2022 12:45

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kent protokolünü Cumhuriyet resepsiyonunda ağırladı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocaeli’de tüm gün süren kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Kocaeli Valiliği tarafından gerçekleştirilen etkinlikler ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu ile son buldu. Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz'un ev sahipliğinde Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna; Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğramiral Bülent Turan, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Baro Başkanı Mehmet Gül, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, İl Müftüsü Sinan Cihan, Kocaeli Veterinerler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Akgün, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil,Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Aras, DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl ile dernek ve STK temsilcileri katılım sağladı.

whatsapp-image-2022-10-29-at-221236-1667070987.jpg

100 yıllık hayallerimiz gerçek oluyor

Vali Seddar Yavuz ve Selda Yavuz, konukları kapıda karşılayarak tebrikleri kabul etti. Tebrik kabulünün ardından kürsüye çıkan Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, “Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devleti öyle büyük başarılar elde etti ki dün ile kıyasladığımızda hepimizin gözleri yaşarıyor. Buraya yetişmek için TOGG’daki açılıştan erken ayrıldım. 100 yıllık hayallerimiz gerçek oluyor. İlk defa Türkiye’nin bir otomobili oluyor. Bu öylesine büyük bir devrim ve değişim ki ancak o araca bindiğinizde, o koltuğa oturduğunuzda hissedersiniz. Çünkü biz başkalarının ürettiği teknolojiyi, hatta ve hatta onlarının hibe ettiği araçları kullanarak büyüdük. Türkiye Cumhuriyeti devleti savunma sanayinde özellikle kava kuvvetlerinin kullandığı tüm araçları kendi üretir hale gelir. Bugün İHA’larla SİHA’larla yeni bir savaş konsepti yazılıyor.

whatsapp-image-2022-10-29-at-222123.jpg

Selçuklu, Osmanlı ne kadar bizimse Türkiye Cumhuriyeti de bizim

İHA’larla ve SİHA’larla savaş kazanan Türkler diye literatüre geçiyor. İşte aziz Türk Milleti şanına yaraşır bir diriliş ve kıyam ile ikinci yüzyılı diriliş ve kıyam yüzyılı olarak görüyoruz. İşte bu yüce Türk Milleti’nin başarısı. Cumhuriyetin bize kazandırdıklarının farkındayız ve kıymetini biliyoruz ve Cumhuriyetimize ölürcesine sahip çıkıyoruz. Biz ecdadımızı ayırmıyoruz. Selçuklu, Osmanlı ne kadar bizimse Türkiye Cumhuriyeti de bizim. Şanlı tarihimize arkanızı dönerseniz elinizde ne kalır? Biz büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. Sizlerin de desteği ile biz bu devleti küresel bir güç haline getireceğiz. Bu hayalin peşinde olmak hepimizin idealidir.

fgqsjjnx0ai7ezl.jpg

Bağımsızlık bizim karakterimizdir

Büyük olmak bizim kaderimiz. Büyük olmadan bu topraklarda yaşayamayız. Biz bir daha ağıtlar yakmak istemiyoruz. Biz bir daha 250 bin şehit verdik diye kahramanlık türküleri söylemek istemiyoruz. Biz daha çok çalışacağız. Şehit vermemek için daha güçlü olacağız. Daha caydırıcı olacağız. Mecbur kalırsak 85 milyon vatan evladı bu vatan için kurban olacak. Ama hedefimiz önce kurban olmamak. Önce bir vatandaşın saçının teline zarar gelmemesini sağlamak.

whatsapp-image-2022-10-29-at-221235.jpg

Bunun için bilim ve teknolojiyi edineceğiz. Biz icat edeceğiz. Cumhuriyeti kuran iradeyi anlamak ve ona sahip çıkmak önemlidir. Bağımsızlık bizim karakterimizdir. Biz işgale ve uşaklığa müsaade edemeyiz. Biz Afrika Kabilesi değiliz. Dünyanın ne büyük milletlerinden biriyiz. Büyüklüğümüze uygun yaşamak ve yaşatmak zorundayız. Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından ay yıldızlı bayrak şeklinde hazırlanan pasta kesildi.

fgqsimxwyaeww5r.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —