Tarih: 17.01.2012 17:06

Kocaeli de kapalı yol yok

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, şehirde etkili olan kar yağışı nedeniyle yoğun olarak çalışıyor. 155 araç ve 315 personel ile kar ile mücadele eden Kar timleri Kocaeli de yolların kapanmasına engel oldu. Kocaeli de şuan köyler dahil kapalı yol bulunmuyor. Kentin dört bir yanında buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapılıyor

 

 

 

24 SAAT ÇALIŞTILAR

 

Kocaeli’nin her bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekipler 24 saat boyunca çalıştı. Şehrin kilit noktaları olan Umuttepe Üniversitesi Hastane yolu,  Gündoğdu ve Radar Yolunda ulaşımın aksamaması için iş makineleri gece gündüz çalışmalarını sürdürdü. Kapanan yolların açılmasının ardından buzlanmaya karşı da tuzlama araçları ana arterlerde ve ara yolarda çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

KARTEPE DE KAR KALINLIĞI 1,5 METRE

 

Kocaeli’nin en yüksek noktası olan Kartepe’de etkili olan kar yağışı, yolları yaklaşık 1,5 metrelik beyaz örtü ile kapladı. Dün özellikle akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri 24 saat süre ile kent genelinde çalışma yaptı. Greyder, loder ve tuzlama araçları ile yolları açmayı başaran ekipler vatandaşların yollarda sorun yaşamamasını sağladı.

 

 

 

HER İLÇEYE 3500 TON TUZ

 

Büyükşehir Belediyesi olası don olaylarına karşı yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için şehrin kritik noktalarında tuzlama araçlarını bekletiyor. Büyükşehir yetkilileri depoda 10 bin ton tuzun hazır bekletildiğini, bunun yanı sıra 12 ilçeye de Büyükşehir tarafından 3500’er ton tuzun ilçe belediyelerine tahsis edildiğini belirtti. 

 

 

 

EKİPLER TEYAKKUZDA

 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri yüksek kesimlerdeki köy yollarının bile ulaşıma kapanmaması için hazır beklediklerini belirterek, yoğun kar yağışının olacağı durumlarda bile personel ve kar araçlarının hazır bekletildiğini vurguladı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —