Kocaeli bunlara alıştı, yeni hedef 2016

Kocaeli bunlara alıştı, yeni hedef 2016

Kocaeli proje hayalleri ile yaşayan bir kent

Tramvay, Monoray, Teleferik gibi projeler hayal ötesine geçememişken 2011 yılında açılan Cengiz Topel Havaalanı da kaderine terk edilerek kapatılmıştı.CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bütçe görüşmelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a Cengiz Topel Havaalanının akıbetini sordu.Bakan’nın manidar cevabı şöyle; Cengiz Topel Havalimanı her türlü alt üst yapı tesisleriyle her türlü uçak trafiğine yönelik operasyonların yapılabileceği bir havalimanıdır. Havayolu şirketlerinin sefer düzenlemesi yolcu potansiyeli ve talebe göre ticari tercihleri doğrultusunda gerçekleşmektedir.  Yani Devlet olarak biz yokuz başınızın çaresine bakın diyor Sayın Bakan. Umarız kent yöneticilerinin konuya ilişkin B, C planları vardır.Sayın Bakan havaalanının nerdeyse uluslararası uçuşlara hazır bir konumda olduğu söylerken neden çalışmadığını ve ne zaman çalışabileceğini cevaplamıyor. Şirketlerin ticari tercihlerine göre diyor, 2011 yılında Bakanı ile, AKP Milletvekilleri ile,  Valisi ile Belediye Başkanı ile  açılışını yaptıkları Havaalanı anlaşılıyor ki plan, program hiç bir şey düşülmeden sadece şova dönüktü. Açılışına ilişkin bir cevap da yok ve öyle anlaşılıyor ki Cengiz Topel Havalanında Haydar Akar’în üzülerek söylüyorum dediği gibi   bu gidişle havalanında  inekler otlayacak.

 

 

Hava bitti demiryolu da 2016’da

 

Yine Akar’ın sorduğu Pendik- Adapazarı banliyo trenlerinin açılışı ve duraklarına ilişkin Ulaştırma Bakanı Elvan, Arifiye- Sapanca- İzmit- Gebze istasyonlarının bu ay sonunda, Derbent, Köseköy, Derince, Körfez, Hereke, Tavşancıl ve Dilovası için 3. Hattın 2016 yılında tamamlanarak açılacağını belirtiyor. YHT’nin ve Banliyo trenlerinin açılışı için 24 ay açıklanıp 36 ay sonunda YHT açılıp Banliyo beklenirken şimdi bir 24 ay daha bekleyin deniyor.. Kocaeli’nin değişmeyen kaderi beklemek beklemek.

 



Bursa’da korkutan yangın: İtfaiye ekipleri camı kırıp içeri girdi

Kamyonun metrelerce sürüklendiği kazadan emniyet kemeri sayesinde yara almadan kurtuldu

Sevinç ailesi bir kız çocuğuna daha koruyucu aile oldu

Erzincan’da Vatan ve Kahramanlık Buluşması

Erzincan’da evlenecek gençlere destek

Elon Musk’ın ‘Starlink uydu zinciri’ Erzincan semalarında görüldü

Pendik’te bir binanın 3’üncü katı alevlere teslim oldu

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.