Tarih: 13.03.2013 13:56

“Kocaeli bize de model olsun”

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getiren Kosovalı yetkililer gelişmiş ve kalkınmış Kocaeli’nin kendilerine de model olması dileğinde bulundu.

 

Başkan vekili Özak’ı ziyaret ettiler 

Kosova Mitrovica Belediyesi yetkilileri bir dizi görüşmeler yapmak üzere Kocaeli’ye geldi. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı makamında ziyaret eden heyet, hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Mitrovica Belediye Başkanı Avni Kastrati, Başkan Yardımcısı Eroll Zekirja, Ekonomi Müdürü Rrustem Abiti, Kalkınma Ajansı Müdürü Fatos Raifi, Prishtina Direktörü Ahmet Jetullahu, Prishtina Koordinatörü Bashkim İslami ve Büyükşehir AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

 

İki dost ülke 

Kosova’nın Türkiye ile tarihten gelen ilişkileri olduğunu dile getiren Büyükşehir Başkanvekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Mitrovica yetkililerini konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kosova’nın hızlı bir şekilde kalkınma sürecinde başarılı adımlar atma temennisinde bulunan Başkan Vekili Özak, Kocaeli’nin göreve geldikleri 9 yıl içinde de büyük bir atılım yaptığını kaydetti. Sanayi kenti olma özelliğinin dışında çevre ve ticaret alanında önemli hizmetler ürettiklerini kaydeden Özak, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi.

 

Hizmetler bizi heyecanlandırdı 

Türkiye’nin kalkınma için kendilerine örnek olduğunu dile getiren Mitrovica Belediye Başkanı Avni Kastrati, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin kendilerini çok heyecanlandırdığını açıkladı. Büyükşehir Belediyesinin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirten konuk başkan Kastrati” Görüyorum ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önemli çalışmalar üretmiş. Bu manada Kocaeli’nin sadece Türkiye’ye değil Kosova’ya da model olmasını istiyoruz” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —