Tarih: 30.11.2012 11:10

Koca katiline müebbet hapis cezası

Facebook Twitter Linked-in

Edinilen bilgiye göre olay, Gölcük Dumlupınar Mahallesi Preveze Caddesi’ndeki evde 23 Aralık 2011 tarihinde meydana gelmişti. Serpil Ö. isimli kadın, dostu Y.K. ile birlikte eşi İlker Ö.'yü bıçaklayarak öldürmüş, cesedi ise battaniyeye sarıp evin kömürlüğünde 2 gün boyunca saklamıştı. Zanlılar, kaçtıkları Mardin'da yakalanarak tutuklanmıştı. 

 

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden cinayet davasının duruşmasına Serpil Ö. ile avukatı Emrah Toker, Y.K. ve avukatı Okan Mikyas katıldı.

Duruşmadaki ifadesinde Serpil Ö., “Psikolojik olarak gelgitler yaşıyorum. Geçen duruşmadaki beyanlarımı da kabul etmiyorum” dedi. 17 yaşındaki Y.K.'nin ise öldürülen İlker Ö.'nün yakınlarına başsağlığı dileyerek Serpil Ö.'nün kendisini tuzağa düşürdüğünü, bu nedenle suçu işlediğini söylediği öğrenildi.

Son sözleri sorulan sanık Serpil Ö., olaya karıştığı için pişman olduğunu söylerken, Y.K. ise suçu üstlendiği için pişman olduğunu belirtti.

 

Mahkeme heyeti sanık Serpil Ö.'ye Y.K.’yi azmettirici olarak kullandığı için ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Cinayeti tasarlama koşulları bulunmadığından sanığın cezası müebbet hapis cezasına çevrildi. Y.K.'ye ise İlker Ö.'yü kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası verilmesine karar verildikten sonra yine tasarlama koşulları oluşmadığı için ve sanığın 17 yaşında olması da göz önünde bulundurularak 15 yıl hapis cezası verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —