Tarih: 16.08.2014 11:02

Koç, “Genel başkan kurultayı toplamalıdır”

Facebook Twitter Linked-in

Koç, Kurultayın sadece Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları nedeniyle yani “başarısız olduk hadi kurultaya gidelim” mantığıyla değil, bir çok ihtiyaç nedeniyle gerekli olduğunu söyledi. Timur Koç,  “CHP hem Cumhurbaşkanlığı seçim başarısızlığımızı tartışmak, hem tüzükteki eksik ve yetersizlikleri gidermek, hem politikalarımızdaki eksikleri gözden geçirmek, hem 2015 genel seçimlerini planlamak ve stratejini belirlemek hem de daha yetkin, daha çalışkan ve kitlelerle daha güçlü bağları olan kadrolardan da yararlanarak yeni yapılamalara gitmek için iyi hazırlanmış bir Kurultaya kesin ihtiyaç var”dedi.

 

Hesaplaşma için kurultay olmaz

 

Timur Koç,  toplanacak bir Kurultayın parti içinde bir hesaplaşma için değil, eksik ve yanlışlardan arınma, zedelenen güven ilişkilerini onarmak,  varsa güvensizlikleri ortadan kaldırmak, delegasyonu dinlemek için yapılması gerektiğine dikkat çekti.

 

Başarısızlığımızı sorgulamalıyız

 

CHP eski Belediye Başkanı Timur Koç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olunduğunu, bunun nedenlerinin ise parti organları içinde masaya yatırılmasının zorunlu olduğuna da dikkat çekti Koç, “CHP olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olamadık. Bunun elbette nedenleri vardır. Bunun sağlıklı değerlendirilmesi gerekir.

 

Hem iç hem dış nedenleri vardır. Bu başarısızlığın sorumluluğu tüm örgüte aittir. Ne bir günah keçisi aranmalı ne de başarısızlığımız görmezlikten gelinmelidir. İkinci olarak, tüm parti organları bir kurultayda yeniden güvenoyuna tabi tutulmalı ve parti gerekirse yeniden yapılandırılmalıdır. Bu nedenle Genel Başkan iyi hazırlanmış bir kurultayı toplamalıdır”dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —