Tarih: 11.06.2012 12:08

KOBİTEM eğitimlere devam ediyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli İtfaiyesi, Türkiye’nin değişik belediyelerinde görev yapan 30 itfaiyeciye daha eğitim verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından eğitilen itfaiye erleri düzenlenen programda kuyu simülatöründe eğitimi aldı.

 

 

 

KBB İTFAİYESİ EĞİTİM VERİYOR

 

 

Türkiye’nin sayılı itfaiyeleri arasında yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yurt içinden ve yurt dışından gelen itfaiye erlerini eğitmeye devam ediyor. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile birlikte Büyükşehir Belediyeleri dışında kalan belediyelerdeki itfaiyecileri eğitmeye başlayan Kocaeli İtfaiyesi 21. grubun eğitimini kuyu simülatörü devam etti. Toplam 640 kişinin yararlandığı eğitimlere farklı illerden gelen itfaiyeciler, eğitim boyunca birbirleri ile kaynaşıyor, dostluklar kuruyor.

 

 

 

SABANCI GÜVENLİKLERİ DE EĞİTİM ALDI

 

 

Sabancı Holding İzmit Tesisleri’nde çalışan 25 özel güvenlik personeline “Kapalı alanda müdahale tarzı” eğitimleri verildi. 2010-2012 yıllarında verilen 350 kişilik büyük eğitimlerden sonra 2011 yılında güvenlik görevlilerine eğitim verilmeye başlandı.   Sabancı Holding İzmit tesisleri güvenlik Müdürü Turan Çelik, “Özel güvenlik personelimize alnında uzman olan Kocaeli itfaiyesi tarafından yangın eğitimleri veriliyor. Burada teorik eğitimlerin ardından kapalı alanlarda yangına müdahale tarzını birebir gördük.  Eğitimler çok faydalı oldu” dedi.

 

 

 

EĞİTİM SİMİLATÖRLERİ

 

 

2009 yılında kurulan KOBİTEM Eğitim Alanı içinde arama kurtarma, kimyasal sızdırmalarla mücadele ve arındırma, trafik kazası simülatörü ve LPG tanklarına müdahale simülatörü gibi eğitim malzemeleri yer alıyor. Bugüne kadar birçok kamu ve özel kuruluşlara eğitim veren İtfaiye Eğitim Merkezi, yurt içi ve yurt dışından gelen ekipleri eğitiyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —