Tarih: 21.04.2014 14:06

KO-MEK’te yöresel tatlar yarıştı

Facebook Twitter Linked-in

Yaptıkları yemeklerle jüri karşısına çıkan kursiyerler, hünerlerini yöresel yemekler ve tatlılarla sergiledi.KO-MEK, bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin öğrendiklerini pekiştirmeleri ve motivasyonlarını arttırmaları adına yarışmalar düzenliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘’Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız’’ konulu yemek yarışmasında kursiyerler Antikkapı Restaurant’ta hünerlerini sergiledi. Büyük bir heyecanla birbirleriyle yarışan kursiyerler tatlılar, börekler, etli ve sebzeli yemekler kategorisinde yarıştı.

 

Jüri yemekleri değerlendirdi

 

KO-MEK kursiyerleri hazırladıkları yemekleri jüri karşısına çıkarttı. Sunumu yapılan yemekler 3 kişilik jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Antikkapı Restaurant Aşçıbaşı Kadir Karadaş, Antikkapı Restaurant Alacart Şefi Yakup Coşar ve Antikkapı Restaurant çalışanı Kezban Dersu Yavuz tarafından değerlendirilen yemeklerde lezzet, kıvam, görünüm yöresellik, malzeme kalitesi göz önünde bulunduruldu.

 

Finale kalanlar açıklandı

 

Değerlendirmeler sonucunda yapılan puanlama sisteminin ardından ’Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız’’ adlı yemek yarışmasında finale kalanlar açıklandı.  Tatlılar, pastalar, etli ve sebzeli yemekler kategorisinde yarışan 31 yemek arasından tatlılar ve pastalar kategorisinde KO-MEK kursiyerleri Nursen Durmuş yıldız çöreğiyle, Gülşen Oktay baklavasıyla, Kübra Akkuş midye tatlısıyla, Türkan Akyüz çikolata aşkı adlı yaş pastasıyla, Müjgan Yaman gül tatlısıyla, Nimet Ağca gazete baklavasıyla finale kaldı.

 

Etli ve sebzeli yemekler kategorisinde ise Sevgi Erbaş Poyrazoğlu köfte çanağında sebzeli mantarıyla, Zehra Uslu şebit yağlamasıyla, Enise Adıyaman patlıcan kebabıyla, Selma Tümer patlıcan kebabıyla, Ayşe Nurcihan Haşıl dolmasıyla, Nesrin Pekdemir patates püreli rostosuyla finale kaldı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —