Tarih: 28.10.2013 15:38

KO-MEK’te sağlık semineri

Facebook Twitter Linked-in

Kanserde erken tanı önemli

 

KO-MEK kursiyerlerinin katıldığı “Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri” konusundaki seminer düzenlendi. Seminerde bayanlara meme kanserinde erken tanının önemi ve erken tanıda ilk ve önemli bir adım olan kendi kendine meme taramaları konusunda bilgiler Kartepe Toplum Sağlığı Merkezi kanser şubesi hemşireleri Nurdan Uçar ve Saime Değer tarafından verildi. Bu kapsamda Kartepe Toplum Sağlığı Merkezi kanser şube hemşiresi Nurdan Uçar ve Saime Değer’in anlatımıyla slayt eşliğinde görsel sunum ve bilinçlendirici bilgiler sunuldu. Kadınlar arasında en önemli sorunlardan birisi olan meme kanseri tüm dünyada tehdit unsuru olmaya devam ettiği belirtilerek meme kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapıldı. Erken teşhis edilen meme kanseri tedavisinde başarı oranının %90 olduğu bilgisi KO-MEK Kursiyerlerine aktarıldı.

 

Düzenli tedavi çözümün anahtarı

 

“Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen seminerde konuşmacılar en önemli muayene yönteminin kişinin kendisinin yapabileceğini aktardı. Hasta ve yakınlarının olası meme kanseri durumunda paniklemeden düzenli bir tedavi sürecine başlanması gerektiği belirtildi. Meme kanserinde düzensiz beslenme, sigara içme, aşırı kilo ve stres gibi unsurların çok önemli rol oynadığı belirtildi. 

 

Dünyanın sorunu meme kanseri

 

KO-MEK ve Kartepe Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle düzenlenen seminerde meme kanseri sorunun sadece ülkemizde görülen bir sorun olmadığını, dünyada birçok ülke ve büyük kuruluşlarında bu hastalığa karşı mücadele ettiği belirtildi. KO-MEK’in bayan kursiyerleri seminerin kendileri için çok faydalı geçtiğini belirterek, “ülkemizde birçok kadın bu hastalığa yakalanıyor. Bizimde bu hastalığa yakalanmamız olası olduğu için yoğun bir katılım sağlandık. Meme kanseri ve alabileceğimiz önlemler konusunda bilgiler edindik. Bizim için çok faydalı oldu” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —