Tarih: 26.04.2012 10:01

KO-MEK’in ‘İnci’ teyzesi herkese örnek

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) genç yaşlı herkesin eğitim yuvası olmaya devam ediyor. Mimar Sinan KO-MEK Kurs Merkezi’nde eğitim alan 67 yaşındaki İnci Peker, herkese örnek oluyor. KO-MEK Kursiyeri Peker, kursiyer arkadaşlarının ona 'İnci abla, İnci teyze' dediklerini, Usta Öğreticisinin ise 'sınıfın İncisi' diye hitap ettiğini söyledi.

 

 

 

"KO-MEK’İ SEÇTİM"

 

 

Birçok kez yurt dışına gittiğini ancak lisan bilmediği için oldukça zorlandığını söyleyen İnci Peker ''Ben seyahat etmeyi çok seven bir insanım. Bu nedenle de gezmek için zaman zaman yurt dışına çıkıyordum. Ancak İngilizcem olmadığı için çok zorluk çekiyordum. İngilizce kursuna gitmeye karar verdim. Kızım İngilizce öğretmeni ancak ben kızımdan öğrenmek yerine yeniden KO-MEK'e başvurmayı tercih ettim’’ dedi.

 

 

 

"AİLEDE KAVGA OLUYOR BURDA OLMUYOR"

 

 

 

Haftada 8 saat olmak üzere 2 gün İngilizce kursuna gittiğini ifade eden Peker, ''Burada benden 40 yaş küçük kursiyerlerle beraber İngilizce öğreniyorum. İngilizce öğretmenimiz benim kızımdan küçük. Aramızda öğrenci-öğretmen ilişkisi yok. Çok güzel bir ortamımız var. Burası bir sınıf değil, sevgi ve saygı içerisindeki bir aile ortamıdır. Ailede bile kavga olur ama burada olmuyor. Bütün derslerimizi gülerek ve eğlenerek öğreniyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

"HER GÜN YENİ ŞEYLER ÖĞRENİYORUM"

 

 

İngilizce Kursiyeri İnci Peker, KO-TEK’te her an bir şeyler öğrenmenin keyfini yaşadığını da kaydederek “Yaşım 67 de olsa, 107 de olsa öğrenmenin yaşı yok'' dedi. Gençlerle birlikte olmanın kendisini gençleştirdiğini dile getiren Peker, ''İnsan gençlerin yanında kendini dinlemiyor, hastalığı, yaşlılığı kendisine yakıştırmıyor. Bir süre sonra onlar gibi davranmaya başlıyor. Enerjin ve dinamiğin artıyor'' dedi. Peker, kursun bitmesinin ardından İngilizcede bir üst düzey kursu da almak istediğini sözlerine ekledi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —