Tarih: 30.05.2013 16:25

KO-MEK Sergileri görücüye çıktı

Facebook Twitter Linked-in

KO-MEK’in Kireçocakları ve Acısu yerel sergileri bölge halkının katılımıyla gerçekleştirildi. Yıl boyunca hazırlanan birbirinden güzel eserler konuklardan büyük beğeni gördü.

 

Aile ekonominize katkı sağlayın

 

Acısu KO-MEK’in yerel sergisinden konuşma yapan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ‘’KO-MEK’te her türlü eğitim faaliyeti var. Becerikli olmanın yanı bu kurslarından geçiyor. Kendinizi burada geliştirerek meslek sahibi olun ve aile ekonominize katkı sağlayın’’ dedi. Acısu yerel sergi açılışında konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız ise, ‘’KO-MEK insanların en güzel yeteneklerini ortaya çıkarttığı yerdir. Bu kurslar mesleki eğitimin yanı sıra toplumsal kaynaşmada sağlıyor’’ ifadesini kullandı. 

 

Kursiyerlerin mutlulukları gözlerine yansıyor

 

Her iki yerel sergi açılışında konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım da ‘’KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerin mutlulukları gözlerinden okunuyor. Kursiyerlerimizin mutluluğu bizlerinden mutluluğudur. Emeklerinden dolayı da tüm kursiyerleri kutlarım’’ şeklinde konuştu.

 

Ekonomik fiyatlara kıyafet dikiyorum

 

Acısu KO-MEK’in yerel sergi açılışında tüm kursiyerler adına bir konuşma yapan kursiyer Elif Durmuş, ‘’KO-MEK kurslarına ilk olarak tamamıyla spor yapmaya gelmiştim fakat el sanatlarında yapılan ürünleri görünce o kurslardan da yararlanmak istedim. Artık Giyim kursunda öğrendiklerim ile çok ekonomik fiyatlara elbiseler dikerken iğne tutmasını bilmeyen ben iğne oyası branşın da kızımın çeyizini bile yaptım’’dedi.

 

El becerilerimizi geliştirdik

 

Kireçocakları KO-MEK’in yerel sergisinde konuşma yapan kursiyer Gülten Bayrak’ta KO-MEK ailesi içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Bayrak, ‘’KO-MEK’in yaşam biçimi olarak hayatımda büyük yeri var. Burada zihinsel ve el becerilerimizi keşfedip geliştiriyoruz’’diye konuştu. Her iki yerel sergilerde yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi açılışları gerçekleştirildi. Sergiyi gezen konuklar eserlere tam not verirken Arıcılık standına da yoğun ilgi gösterdiler.

 

Kitaplar bağışlandı

 

Kireçocakları KO-MEK’in yerel sergi açılışında ise KO-MEK’in en önemli projelerinden biri olan  ‘’41 Bin Kitap 41 Bin Gelecek’’ projesi kapsamında, Kireçocakları kurs merkezinde kursiyerlerin topladığı kitaplar da Hakkaniye İlköğretim Okuluna bağışlanmak üzere okul müdürüne teslim edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —