Tarih: 16.04.2012 15:47

KO-MEK kursiyerlerine obezite eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan KO-MEK kursiyerleri için ‘Obezite ve Beslenme’ konulu eğitim semineri düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimde kursiyerlere, doğru ve dengeli beslenme ve obzite ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, obezitenin halk sağlığı sorunu olmaya başlamasından yola çıkarak bunun önlenmesi adına eğitim çalışmaları başlattı. Eğitim faaliyetlerine aralıksız devam eden Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Mimar Sinan KO-MEK çalışanlarına ve kursiyerlerine eğitim verdi.

 

OBEZİTE HIZLA YAYILIYOR

 

Mimar Sinan KO-MEK kursunda verilen eğitimlerde kursiyerlere, obezite hastalığı, hastalığının neden olduğu sağlık problemleri,  beslenme alışkanlıkları, yeterli ve dengeli beslenme ve hareketli yaşam biçiminin benimsenmesi konularında bilgi verildi.  Seminerde, katılımcılara obezite ile mücadele kapsamında yağlı ve et ürünlerinin azaltılması, özellikle deniz ürünleri ve sebze tüketilmesi ile düzenli beslenmenin önemi vurgulandı.

 

TÜM KO-MEK KURSLARINA EĞİTİM VERİLECEK

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren KO-MEK’te verilen eğitim programları tüm kurs merkezlerinde devam edecek. KO-MEK kurslarında verilen eğitimlerde, obezite ve sağlıklı beslenme hakkında bilinçli bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —