Tarih: 12.01.2014 14:43

KO-MEK kursiyerleri okuyor

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Mahalle KO-MEK Kurs Merkezi bu dönemde başlattığı okuma seansları ile kursiyerlerine okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleniyor. 

 

KO-MEK kütüphaneleri faaliyette

 

Halk üniversitesi olan KO-MEK, tüm hizmetleri kursiyerlerinin ayağına götürüyor. Kursiyerlerinin okuma alışkanlıklarını artırmayı amaçlayan KO-MEK kurs merkezlerine mini kütüphaneler kuruldu. Kursiyerler istedikleri kitaplara kütüphanelerden kolaylıkla ulaşıyor. Kütüphaneler kursiyerler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kursiyerler ders aralarını ve derse başlamadan önce kitap okuyarak boş zamanlarını değerlendiriyor.

 

“Evde kitap okuma günleri yapıyoruz”

 

 KO-MEK’te düzenledikleri kitap okuma etkinliğinin eve yansıdığını belirten Mefruşat kursiyeri Sevil Bayi, “KO-MEK’te kitap okuma etkinliğinde derse başlamadan 15 dakika önce kitaplarımızı okuyoruz. Kurs haftada bir gün olduğu için kitap okuma seansını da bir gün yapıyoruz. Fakat bu etkinlik bizim ailemize yansıdı. Mesela evde kitap okuma günleri yaptık. Eşim ve çocuklarımla evde de kitap okumaya devam ediyorum”dedi.

 

“Sabah olsa da KO-MEK ’e gitsem diyorum”

 

KO-MEK kurslarına başlamadan önce sağlık problemleri yaşadığını söyleyen Hülya Aktaş da “KO-MEK’e gelmeden önce bayağı rahatsızdım. Buraya gelmek terapi gibi oluyor.  Artık ilaç, ağrı kesici hiç kullanmıyorum. Evde hasta babamın bakımını yaptıktan sonra buraya geliyorum. Burada arkadaşlarımla birlikte kitap okuyorum. Artık hızlı şekilde okuyarak bütün işlerimi kendim hallediyorum” diye konuştu. 

 

“Kültürümüzü genişletiyoruz”

 

Kitap okuma etkinliğinin kendisini çok memnun ettiğini belirten Hülya Özen ise “Aerobik derslerine başlamadan önce kitaplarımızı okuyoruz. Bu etkinliğin bize olduğu kadar çocuklarımıza da çok faydası oluyor. Onlar da bizden görüp kitap okuyorlar. Bir de ben “İstanbul Hatırası” adlı kitabı okuyorum. İstanbul’u yeniden keşfettim diyebilirim. Kitap okumakla bilgimizi, kültürümüzü daha çok genişletiyoruz. KO-MEK kurslarını ve kitap okumayı herkesi tavsiye ediyorum” ifadesini kullandı.   

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —