Tarih: 28.12.2011 10:39

KO-MEK konak boyadı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sahip çıkarak yenileme çalışmalarını başlattığı tarihi Sırrı Paşa Konağı’na KO-MEK eli değdi. Kursiyerler öğrendiklerini usta öğreticileri eşliğinde Sırrı Paşa Konağı restorasyonunda uygulama şansı yakaladı. Kursiyerler Kocaeli Tarihini Gün Yüzüne çıkaran restorasyon projesi kapsamında motiflerin duvarlara geçirilmesi, renklendirilmesi ve kontürleme işlemlerinde yardımcı oluyor.

 

 

"KONAK BOYAMAK ÇOK GÜZEL"

 

KO-MEK kursiyeri Nihal Kupşi, projede görev aldıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini söyledi. Sırrı Paşa Konağı restorasyon çalışmalarında yer alacaklarını duydukları zaman oldukça heyecanlandıklarını anlatan Nihal Kupşi, “Burası harika bir yer ayrıca tarihi bir konağın duvarlarını boyamak da çok güzel bir duygu. Böyle önemli bir çalışmada yer almaktan büyük keyif alıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

"DUYDUĞUMDA ÇOK HEYECANLANDIM"

 

Sırrı Paşa Konağı desenleme çalışmalarına yardımcı olan KO-MEK kursiyeri Elif Copkayaoğlu ise çalışma kapsamında tarihi konağın desen iğneleme işleriyle ilgilendiğini anlattı. Desenin üzerinden iğne ile geçerek, bu işlemi duvara aktardıklarını ifade eden Elif Copkayaoğlu, “Aldığımız eğitimi böylesine önemli bir çalışmada uygulama şansı yakaladık. Elimizin tarihe değdiğini bilmek bizi çok mutlu ediyor” dedi.

 

 

"KONAK RESTORASYONU HER KURSİYERE NASİP OLMAZ"

 

KO-MEK usta öğreticisi Müzeyyen Ertuğ Koşar ise öğrencileriyle birlikte Sırrı Paşa Konağı’nda çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Öğrencilerinin oldukça yetenekli ve hevesli olduğunu kaydeden Koşar, “Kocaeli’nde tarihi bir konağı boyamak her kursiyere nasip olmaz. Sırrı Paşa Konağı’nı boyadım demenin verdiği hazzı kimse yaşayamaz. Kursiyerlerim bu mutluluğu yaşıyorlar’’ dedi.

 

 

PRATİK YAPMA ŞANSI BULUYOR

 

Usta öğretici Müzeyyen Ertuğ Koşar, KO-MEK kurslarının halka yararlarından bahsederek, “KO-MEK kurslarında eğitimin yanı sıra kursiyerlerimiz pratik yapma imkânı da buluyor ve öğrendiklerini pekiştirebiliyor.  Bizlere bu imkânları sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —