Tarih: 04.05.2012 10:00

KO-MEK Kartepe sergisi açıldı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda (KO-MEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi kervanının üçüncüsü Kartepe’de açıldı. Sergi açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Yaşadığımız dönem bilişim ve öğrenme çağıdır. Vatandaşlarımız bu bilgileri en güzel şekilde halk üniversitesi KO-MEK’te öğrenebilir” dedi.

 

 

 

AÇILIŞA BAŞKAN KARAOSMANOĞLU KATILDI

 

 

 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Cintimar, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, KO-MEK yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve bölge halkı katıldı.

 

 

 

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER

 

 

 

Sergide 3 bin parçadan oluşan kırkyama yatak örtüsünden 20 bin pul boncukla elde işlenerek yapılan yatak örtüsüne kadar birbirinden güzel eserler yer aldı. El emeği göz nuru eserlerden oluşan muhteşem sergi vatandaşlardan tam not aldı. Açılış öncesinde KO-MEK ney ve saz kursiyerleri konuklara müzik dinletisi sundu.

 

 

 

ÇAĞIMIZ BİLİŞİM VE ÖĞRENME ÇAĞI

 

 

 

Açılışta kursiyerlere yönelik bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaelililerin KO-MEK kurslarında çeşitli bilgi, donanım ve beceri sahibi olduklarını söyledi. Yaşadığımız dönemin bilişim ve öğrenme çağı olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Vatandaşlarımız bu bilgileri en güzel şekilde halk üniversitesi KO-MEK’te öğrenebilir. Yaşlısından gencine her vatandaşımız burada eğitim alıp kendini geliştirebilir’’ dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının sonunda, KO-MEK kursiyerlerine, usta öğreticilerine ve kurs merkezi yöneticilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

 

 

HALKIMIZ KO-MEK KURSLARINDA YETİŞİYOR

 

 

Açılışa katılan Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı ise 7’den 70’e her yaştan insanın KO-MEK kurslarında eğitim gördüğüne değinerek, “Kursiyerler burada aldıkları eğitim sonucunda yeteneklerini ve yaptıkları eserleri sergiliyorlar. KO-MEK kurslarında meslek sahibi oluyor ve burada sosyalleşiyorlar’’ dedi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da KO-MEK’in gerçekten bir halk üniversitesi olduğunu vurgulayarak, “KO-MEK kursları kültürel olarak halkımızın yetiştiği bir eğitim kurumudur. Böyle kursları halkın hizmetine sunduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum’’dedi.

 

 

 

KO-MEK İLE DEĞİŞEN HAYATLAR

 

 

Açılışta Hatice Cebeci de tüm kursiyerler adına bir konuşma yaptı. Kendisine ait küçük bir hobi atölyesi olduğunu ancak bilgilerinin yetersiz olduğunu anlatan Cebeci, “KO-MEK kursları ile bilgilerimi pekiştirdim. Burada her sene yeni bilgiler öğreniyorum. Bu bilgiler işimde bana kazanç olarak geri dönüyor. Öğrendiğim bilgilerin yanı sıra çevrem genişledi ve çok güzel arkadaşlık ortamları kurdum. Bizlere bu imkânı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 

 

HEP BİRLİKTE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİLER

 

 

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, protokol ve kursiyer ile birlikte kurdele keserek sergi açılışını gerçekleştirdi.

 

 

 

ESERLER BAŞKANI BÜYÜLEDİ

 

 

Kartepe ilçe sergisindeki eserleri gezen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kursiyerlerin yaptığı eserleri çok beğendi. Başkan Karaosmanoğlu, bu sırada minik ziyaretçilerle yakından ilgilendi. Karaosmanoğlu, engelli kursiyerin yaptığı işleri beğeni ile inceleyerek kursiyerden eseri hakkında bilgi aldı.

 

 

 

SERGİ AÇILIŞLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

 

 

KO-MEK kursiyerlerinin bir yıllık emeklerinin gözler önüne serildiği sergiler, Darıca, Çayırova ve Karamürsel İlçe sergisi ile devam edecek.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —