Tarih: 27.01.2015 10:56

KO-MEK ile arıcılık çağ atlıyor

Facebook Twitter Linked-in

KO-MEK’te son dönem ilgi gören kurslarından biri de arıcılık kursu oldu.

30 kursiyerin eğitim aldığı KO-MEK Tepeköy Kurs Merkezi’nde yaş ortalaması da oldukça yüksek. Üstelik kursiyerlerden birisi de bayan.

Kursiyerlerin çoğunun arıcılığa merakı, baba mesleğini devam ettirmek ve sertifika alıp arıcılığı meslek edinmek.

 

Bayanlar da gelmeli

 

Kursiyerlerin içinde tek bayan olan, cesareti ve başarısıyla herkesten bir adım daha öne geçen Sevilay Gümüştekin, baba mesleğini devam ettirmek istediğini belirterek, “Bayanların da hep dikiş nakış kurslarına değil, farklı branşlarla da uğraşması gerektiğini düşünüyorum. Babam arıcılık yapıyor, ben de arıcılık konusunda sertifika alarak bu mesleği öğrenip devam ettirmek için kursa geliyorum’’ dedi. KO-MEK yetkililerinin evlerine gelerek kendilerini bilgilendirdiğini söyleyen Sevilay Hanım, ‘’Konular güzel anlatılıyor, eğitimlerde bir bayan olarak tek kalmamak için diğer bayanlara da tavsiye ediyorum’’ diye konuştu.

 

Köylerde de KO-MEK

 

Bir diğer kursiyer Ramazan Ekici, KO-MEK’te arıcılığa stres atmak için geldiğini ifade ederek, ‘’Daha önce KO-MEK’in farklı kurslarına da katıldım. KO-MEK’in kurs merkezlerini, ilçelere ve köylere yayarak tüm halkın faydalanmasını sağlaması güzel” dedi.

 

Arıcılar KO-MEK’te eksiklerini tamamlıyor

 

Arıcılık kursiyerlerinden Fikri Korkmaz, Veysel Korkmaz ve Davut Yılmaz ise arıcılıkta 20 yılı aşkın tecrübeleri olmasına rağmen, KO-MEK’teki aracılık kursuna, bilmediklerini öğrenmek, eksiklerini tamamlamak ve sertifika almak için katıldıklarını söylüyor. Fikri Korkmaz, 30 yıldır arıcılıkla uğraştıklarını ifade ederek, ‘’Ama tabi bizim de bilmediğimiz konular var. Burada değerli hocalarımızdan destek alarak eksik yönlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz’’ dedi.

 

Pratiği olanlara teorik destek

 

Teknik bilgi edinebilmek ve sertifika almak amacıyla KO-MEK Arıcılık Kursları’na başladığını söyleyen Davut Yılmaz ise ‘’Daha önce bilgisayar kurslarına katılmıştım. Arıcılık yaptığımı bilen arkadaşların tavsiyesi ile beraber 3 arkadaş kursa başladık. Eğitimlerden memnunuz. Herhangi bir mesleğe ilgi duyan insanlara tavsiye ediyorum’’ dedi.

 

Tecrübeli hocalar eşliğinde

 

Aslen Kırşehirli olan, eğitim ve iş gereği Kocaeli’ye gelen Ramazan Ekici, daha önce KO-MEK’te solidworks ve catia kurslarına katıldığını ve arıcılığa merakı olduğu için kurslara katıldığını söyledi. KO-MEK hocalarının çok tecrübeli olduğunu ifade eden Ekici, ‘’Kayınpederimin bahçesinde hafta sonları arıcılık ile uğraşarak vaktimizi değerlendirmek istedik. Burada hem hocalarımızdan hem de tecrübeli arıcı kursiyerlerden destek alarak bu mesleği öğrenmeye çalışıyorum. KO-MEK mahallelere ve köylere kadar şubelerini yayarak çalışmalarını büyütüyor, biz de istifade etmeye çalışıyoruz’’ diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —