Tarih: 07.11.2015 00:17

KKTC'li Avukattan Ezana ve Türkiye'ye Hakaret

Facebook Twitter Linked-in

KKTC'de Atalay kasabasındaki 3 cami için alınan ezan yasağı büyük yankı uyardırdı. Alınan karara tepki gösteren KKTC Diyanet İşleri Başkanı Talip Atalay, yasağın yok hükmünde olduğunu söylerken, camilerden ezanın hoparlörle okunmasına devam edildiğini açıkladı.

"KARAR DİN İŞLERİ DAİRESİNİ DE BAĞLAR"

Talip Atalay'ın açıklamalarına sosyal medya hesabından cevap veren avukat Feza Güzeloğlu, kararın Din İşleri Dairesi'ni de bağladığını ve sabah ezanı ile okunan Arapça duaların hoparlörden okunmasının kesinlikle yasaklandığını iddia etti.

3 CAMİ İÇİN EZAN YASAĞI KONULMUŞTU

Güzelyurt Kaza Mahkemesi'nde Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu'nun aldığı kararda yasakla ilgili şu ifade yer alıyor; "Tarafların beyanları ve vermiş oldukları anlaşma çerçevesinde, işbu davanın neticelenmesine değin Davalı imamların, görevlilerin, müstahdemlerinin, çalışanlarının, işçilerinin, hizmetkarlarının, ajanlarının, temsilcilerinin ve/veya talimatları doğrultusunda hareket eden diğer kişilerin Lefke'de Orta Cami, Pir Paşa Cami ve Aşağı Cami olarak anılan camilerde okunan sabah ezanlarının ve/veya sabah ezanı okunan Arapça duaların hoparlörlerden yayınlanmaması ve/veya sabah ezanı okunurken ses yükseltici cihaz kullanılmaması yayınlamaktan men edilmesine;..."

İşte o mahkeme kararı;




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —