Tarih: 29.10.2016 13:42

KKTC'de 29 Ekim kutlamaları

Facebook Twitter Linked-in

 

Törende protokol sırasına göre çelenkler anıta sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla tamamlandı.

TÖRENE KATILAN İSİMLER

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 2. Cumhurbaşkanı ve Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narik Şefik, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, devlet ve Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, muharip dernekler, kurum kuruluş ve diğer dernek temsilcileri katıldı.

CUMHURBAŞKANI AKINCI ANIT ÖZEL DEFTERİ'NE YAZDI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, 93. yılına ulaşmış bulunan Türkiye Cumhuriyeti, senin Türk ulusuna armağan ettiğin en büyük eserin olma özelliğini sürdürüyor. Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik, çoğulcu bir hukuk devleti olarak gelişip güçlendikçe, o topraklarda yaşam sürenler de daha mutlu ve huzurlu bir geleceğe uzanabileceklerdir. Bu vasıfları ile Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkı için de en büyük güvencelerden biri anlamındadır. Bu inançla seni saygıyla anıyoruz. Ruhun şad olsun.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —