Tarih: 02.02.2012 13:41

Kızılay'dan hayati uyarı: "Kan üniteleri giderek azalıyor"

Facebook Twitter Linked-in

Türk Kızılayı, ülkemizin güvenli kan ihtiyacını karşılamak amacıyla 2006 yılında başlattığı “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı”nı 15 Bölge Kan Merkezi ve Bölge Kan Merkezlerine bağlı 63 Kan Bağışı Merkezi ile yürütüyor.

 

 

GÜNLÜK 100 ÜNİTENİN ALTINA DÜŞTÜ

 

 

İzmit Kan Merkezi Müdürü Dr. Hasan Ergen, gönüllü kan bağışçılarının katkısının büyük önemi olduğuna dikkat çekti, günlük 250 olan bölgemizdeki günlük kan bağışı miktarının olumsuz hava koşullarının da etkisiyle günlük 100 ünitenin altına düştüğünü söyledi. Dr. Ergen, hastanelerdeki kan stoklarının azaldığını dile getirdi, “Bundan dolayı hastanelerin kritik stok seviyelerinin oluşturulmasında ve özellikle negatif gruplara yönelik ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntı çekmekte, sadece günlük taleplere cevap verebilmekteyiz. Hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılamada yaşanan sıkıntının giderilebilmesi için tüm halkımızın kan bağışında bulunarak vereceği desteğe ihtiyacımız bulunmaktadır."

 

 

"KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR"

 

 

"Bir ünite kandan 3 kan ürünü elde edildiği düşünüldüğünde yapılan bağışların da önemi daha çok ortaya çıkmaktadır. Unutmayalım ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Kan bağışını düzenli hale getirerek birçok hasta ve hasta yakınının mağduriyetini giderebilir, bu büyük sosyal sorunun çözümüne katkıda bulunabiliriz.” dedi.

 

Dr. Hasan Ergen, Kocaelilileri kan bağışında bulunmaya davet etti. Toplu kan bağışı için (311 12 02) numaralı telefondan bilgi alınabileceği belirtildi. Vodafone kullanıcılarının, cep telefonlarından “GONULLU” yazıp 5262’ye mesaj atarak, bölgelerinde gerçekleştirilecek kan bağışı etkinlikleri ile ilgili bilgi alabilirler. Kızılay’ın ilimizdeki kan bağışı merkezleri ve çalışma saatleri şöyle:Yahya Kaptan Kan Alım Birimi: Hafta içi 08. 30-17. 30*İzmit Kan Alım Birimi: Hafta içi 10. 00-18. 00,cumartesi 12. 00-18. 00*Gebze Kan Alım Birimi: Her pazartesi 10. 00-17. 00

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —