Tarih: 18.05.2012 16:32

Kitaplar bu kez Jandarma'dan!

Facebook Twitter Linked-in

Vali Akpınar, Osmaneli ilçesine bağlı Beşevler köyünde Beşveler İlköğretim Okulu'nda ''Kitaplarım jandarmadan'' projesi kapsamında kütüphane açılışı ve kitap teslim törenine katıldı. Akpınar, Yunus Emre'nin ''İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin ya nice okumaktır'' sözünü hatırlatarak, çocukların ve gençlerin hayata en güzel şekilde hazırlanacaklarına inandığını kaydetti. Öğrencileri, milli eğitim teşkilatının sadece belli bir yere kadar hazırladığını, işin anahtarlarını ve şifrelerini verdiğini ifade eden Vali Akpınar, şöyle konuştu:

 

 

ÇOCUKLAR OKUSUN

 

 

''Çocuklarımız ilkokulu bitirdikten sonra liseye sonra da üniversiteye gitsinler. Yine sebze, meyve yetiştireceklerse üniversite bitirmiş birer abla, ağabey olarak köye gelsinler. Buna göre çalışsınlar istiyorum. Jandarmanın suç ve suçlularla mücadele etme, halkın huzurunu koruma konusunda göstermiş oldukları üstün gayretlerinin yanında eğitime destek vermiş olmaları güzel. Herkes güvenlik hizmetlerin sağlanmasında gördüklerini ve duyduklarını bildirmede polise ve jandarmaya yardımcı olmalı. Bunu, kendi canımızı, malımızı, namusumuzu ve kendi çocuklarımızı korumak için yapmalıyız. Suçlularla mücadele etmek için biz destek olmalıyız. Ben şahsen iyi bir muhbir vatandaş gibi çalışıyorum. Gördüğüm olumsuzlukları arıyorum. 155 veya 156 arandığında hepsi kayıt altına giriyor.

 

 

 

TÜM ARAMALAR SORGULANIYOR

 

 

155 veya 156 aradım kimse ilgilenmedi demeyin. Tüm aramalarınız bilgisayar ortamında kayıt altına giriyor ve sonucu da amirleri tarafından sorgulanıyor. Vatandaşlarımızın ihbar ve şikayetleri çok işimize yarıyor. Bir kısım ciddi hırsızlıkların, namussuzlukların ve cinayetlerin çözülmesinde tesadüfen orada bulunan veya bir şekilde duyan kişilerin yapmış olduğu ihbarlar çok önemli rol oynuyor. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan her daim destek bekliyoruz” diye konuştu.

Kitap okuma alışkanlığı konusunda örnek olan, derslerindeki başarıları ve örnek davranışlarında üstün başarı gösteren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve 75. Yıl Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından kütüphanenin açılışı yapıldı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —