Tarih: 17.03.2014 10:15

Kırım ve Balkan Türklerini ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Başara’a ilçe Başkanı Mehmet Miroğlu ve Belediye Meclis üyesi adayı Fevzi Canbaz ile meclis üyesi adayları da eşlik etti.  Başar ve beraberindeki meclis üyesi adayları Dernek başkanı Hilmi Özdilek ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından  büyük bir ilgiyle ve misafirperlikle karşıladı. Ziyaretin gündemi Kırımda yaşanan olaylar oldu.

 

Başar, Kırım Türklerinin yanında olduklarını dile getirerek, ellerinden  geleni yapmaya hazırız diyerek üzüntüsünü ve desteğini belirtti. Ziyarette  Prof. Dr. Reşat Başar, dernek yönetimine projeleri hakkında da bilgi ve belgeler sundu. Başar, “En  büyük projemiz dernek ve Sivil toplum kuruluşlarının yönetime katılmasını sağlamaktır. Biz proje tanıtımımızdan öncede projelerimizi gizlemedik, diğer muhalefet adayları da gündemine alsınlar diye önce körfez diyerek çıktık bu yola” diyerek projelerini anlattı.

 

Dernek başkanı Hilmi Özdilek Prof. Dr. Reşat Başar'a derneklerini sembolize eden atkıyı takarak “sizi aramızda görmekten çok mutluyuz” dedi.Prof. Dr. Reşat Başar,  2000 yılında faaliyete geçmiş olan  ve  800 üyesi buluna  Balkan Türkleri derneği Körfez şubesini de  ziyarette bulundu. Dernek başkanı Ziya Baykara tarafından karşılanan Başar ve ekibi, Körfez ile ilgili planladıkları hizmetleri anlattı. Tüm demokratik kitle örgütleri, yöre dernekleri ve bölge halkı ile elele vererek Körfez için çıkış yolu olarak düşündükleri projeleri hayata geçireceklerini anlatan Başar,  dernekten destek istedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —