Tarih: 17.03.2014 16:59

Kırım Türkleri ses verdi!

Facebook Twitter Linked-in

İşgale son referanduma hayır mitingi” düzenledi. Cumhuriyet düzenlenen basın açıklaması öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Kırım Marşı okundu. Bu arada meydana içinde mumların yandığı kavanozlardan Kırım bayrağı oluşturuldu. Programa Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, CHP Belediye Başkan adayı Yakup Yılmaz, MHP Belediye Başkan adayı İbrahim Türkmen ve çok sayıda vatandaşın da katıldı.

 

İstanbul ve Kocaeli ilçe derneklerinin de destek verdiği topluluk  Kırım Türkleri Derneği Gebze Şubesi önünden Kırım Türkleri, ellerinde Türk ve Kırım bayraklarıyla Kızılay Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar slogan atarak yürüdüler. Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandıran Kırım Türkleri basın açıklaması yaparak, Kırım Tatarlarının tek yumruk olduğunu söylediler. Bu arada meydana içinde Kırım ateşinin yandığı kavanozlardan Kırım bayrağı oluşturuldu. Programda konuşan Kırım Türkleri Derneği Genel Merkez Sekreteri Oya Deniz Çongar, “Kırım Türkleri olarak Kırım’dan yükselen çığlığa sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak; “Yapacağımız çok iş var.

 

Önce birlik olacağız. Sonra hep birlikte çok çalışacağız. Çığlıklara bir kapı açacak bir ses olacağız. Orada yaşananlar insan hakkı ihlalidir. Ne yazık ki hür Dünya bu çığlığa sessiz kalıyor.’’ Dedi. Kırım Türkleri Derneği Gebze Şube Başkanı Şerife Orak, Kırım Tatarlarının yegane meşru temsil organı olan Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Rusya tarafından başlatılan bu gayrı-meşru işgal hareketine bütünüyle karşı çıktığını ve Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını kesinlikle reddettiğini belirterek; “Kırım Tatarlarının Kırım’ın asli ve tarihi sahipleridir. Bin-bir zorlukla döndükleri vatanlarından bir daha göç etmeye hiç niyetlerinin de olmadığını ifade etti. Basın açıklamasının ardından şiirler okundu. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —