Tarih: 22.07.2014 15:08

Kireç ocakları ruhsatsız!

Facebook Twitter Linked-in

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu kez de Körfez Taşköprü Bölgesi’nde yer alan ruhsatsız kireç ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren MHP’li vekil, Körfez İlçesi’nde Taşköprü Bölgesi’nde yer alan kireç ocaklarının birçoğunun ruhsatsız çalıştığını vurguladı. Bu kireç ocaklarının mühürlendiği halde ertesi gün tekrar açıldığını belirten Türkkan, bu ocaklar ile ilgili yıkım kararı olduğu halde bu kararın uygulanmadığına vurgu yaptı. 

 

Taşköprü’deki kireç ocaklarının bulunduğu bölgeyi de olumsuz etkilediğini önergesinde belirten Türkkan, kireç ocakları nedeniyle hem tarım arazilerinin zarar gördüğünü hem de doğal yapının bozulduğunu ifade etti. 

 

Bu kireç ocakları kime ait?

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Enerji Bakanı Taner Yıldız’a Körfez İlçesi Taşköprü Bölgesi’ndeki kireç ocaklarının kime ait olduğunu ve bu ocakların ne zaman açıldığını sordu. Bu ocakların çalışma ruhsatları var mı diyen Türkkan, ruhsatsız çalışmalarına neden izin verilmektedir sorusunu yöneltti. Enerji Bakanı’na Taşköprü’deki kireç ocakları ile ilgili yıkım kararının neden uygulanmadığını da soran Türkkan, Bakan Yıldız’dan bu kireç ocaklarının denetimi ile ilgili de açıklama istedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —