Tarih: 06.02.2012 09:40

Kirazpınar TOKİ konutlarında indirim!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze’deki ilk kentsel dönüşüm uygulaması olarak hayata geçirilen ve TOKİ tarafından inşası tamamlanarak ikamete hazır hale getirilen Kirazpınar toplu konutlarında sevindiren gelişme yaşandı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yaptığı yoğun temaslar sonucu Kirazpınar’daki konut fiyatlarında daha önce açıklanan fiyatlardan yüzde 10 indirim yapıldı. 

 

 

İYİLEŞTİRİLME YAPILDI

 

 

Gebze Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapılan uzun pazarlıklar sonucunda konut fiyatlarında, daha önce açıklanan fiyatlardan yüzde 10 indirim yapılması sağlandı. Gebze Belediyesi’nin teklifi üzerine, hak sahibi olan vatandaşların yapılari için tespit edilen bedellerde de belli miktarlarda iyileştirmeler yapıldığı bildirildi.

 

 

 

KONUTLAR TESLİM AŞAMASINA GELDİ

 

 

Konut fiyatlarındaki indirim bölgedeki vatandaşları sevindirirken, Gebze Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, bölgede oturan veya arsası olan hak sahiplerine verilmek üzere yapımı tamamlanan konutların teslim aşamasına gelindiği belirtildi.Konut fiyalarının düşmesi ve yapılan iyileştirmeler sonucunda konut karşılığı muvakat senedi imzalayan vatandaşlarda ciddi artışların olduğu ve şubat ayı sonlarında kura çekme işlemlerine geçilebileceği kaydedildi. Konut karşılığı muvafakat imzalamayan hak sahiplerinin daha sonra mağduriyet yaşamamaları için biran evvel Gebze Belediyesi Geecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğüne başvurmaları istendi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —