Tarih: 27.02.2020 22:59

Kına Malzemeleri ve Tedarik

Facebook Twitter Linked-in



Türk Kültüründe gelenekselleşmiş bir adet olan kına gecesi; hanımlar arasında, gelinin ailesi tarafından düzenlenen bir eğlencedir. Genellikle çarşambayı perşembeye bağlayan gece düzenlenir. Bu özel gecede; sesi güzel ve mutlu evliliği olan bir hanım tarafından maniler, türküler okutulurken tef çalınır. Kına Malzemeleri satan mağazalarda kolaylıkla kına tefi, kına zili bulabilirsiniz. Eğlence devam ederken gelinin avucuna kına yakılır bazı yörelerde damada da yakıldığı olur. Batıl bir inanca göre gelinin evlenmemiş bir arkadaşı kimse anlamadan gelinin başındaki örtüyü çalarsa, onun da kısa sürede evleneceğine inanılır. Yine bir inanca göre, hazırlanan kınanın içine çiftin bolluk ve bereket içinde yaşaması isteğiyle konulan bozuk para, misafirlerden kime denk gelirse kısmetinin açılacağına inanılıyor.

Son zamanlarda gelinlerin tercih ettiği 'Kına Malzemeleri' kına magneti, kına mendili, kına tacı, mum gibi hediyelikler gelen misafirlere hediye ediliyor. Kına Malzemeleri sadece bunlarla sınırlı değil; oryantal kemeri, kına zili, kına tefi gibi aksesuarları da gecenize katarak misafirlerinize eksiksiz bir eğlence yaşatabilirsiniz. Kına Gecenizde eksiksiz bir eğlence istiyorsanız bu listeye bir göz atın:

Kına
Kına Kesesi
Kına Kutusu
Kına Örtüsü ya da Kına Duvağı
Kına Tası
Kına Tepsisi
Kına Sepeti
Kına Mumu
Kına Eldiveni
Kına El Gülü
Kına El Mumu
Kına Hediyelikleri
 

Kültürümüzün en eski adetlerinden birini bugün de yaşatıyorsanız ve teknolojiye de ayak uyduruyorsanız e-ticaret sitelerinden Kına Malzemelerini kolaylıkla temin edebilir, seçeneklerinizi yorulmadan değerlendirebilirsiniz. Yaşantınızın her günü bugünkü gibi sevgi dolu, mutlu ve heyecan dolu geçsin. Mutluluklar




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —