Tarih: 20.02.2013 15:58

Kim doğru söylüyor?

Facebook Twitter Linked-in

AKM’de yapılan toplantıda konuşan Projenin ÇED Raporunu hazırlayan MGS firmasının Çevre Mühendisi Özgür Özkan Ankara İstanbul arası bir buçuk saate indirecek olan Hızlı Tren projesinde sadece 2 istasyon olacağını ve bunlardan birinin Sakarya Merkezde Karakamış’ın kuzeyinde olacağını söyledi. AKM’de yapılan toplantıya mahalle ve köy muhtarlarının yanı sıra çevre kuruluşlarının da temsilcileri katıldı.

 

Programda ÇED raporunu hazırlayan firma olan MGS Proje Şirketi'nden çevre mühendisi Özgür Özkan, proje hakkında bilgiler verdi. Hızlı tren hattının 67.5 kilometrelik kısmının Sakarya il sınırlarından geçeceğini anlatan Özkan; “Bu hat boyunca Anlkara’dan Kocaeli’ne kadar sadece 2 istasyon olacak. Bunlardan biri Beypazarı diğeri ise Sakarya. Bu konuda bize en büyük tepkiyi Kocaelililer gösterdi. Ancak Hızlı Tren projesinde trenin istasyona girmeden 10 dakika önce yavaşlaması gerekiyor. Saatte 350 kilometre hızla hareket edecek olan tren Ankara İstanbul arasını bir buçuk saate indirecek. Bu yüzden hatta sadece 2 istasyon planlandı” dedi. Hızlı Trenin Sapanca Gölünün 15 kilometre kuzeyinden geçeceğini Doğalgaz Çevrim santralinin ise 4 kilometre güneyinden geçeceğini aktaran Özkan; “Bu projemiz şu anda fizibilite aşamasında. Henüz kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. Hat güzergahında bütün alanlar detaylıca incelendi. Hatta Balıklaya Barajının alanına girdiği için proje değiştirildi. Yerleşim yerlerine girmeden, tarım arazilerinden, ormanlardan ve meralardan hattımızı geçireceğiz. Bu yüzden de çok sayıda sanat yapısı inşa edilecek. Hat boyunca 22 adet köprü ve viyadük, 50 adet tünel, 403 adet de alt ve üst geçit yapılacak. Hızlı tren hattı olduğu için kıvrımlar yapamıyoruz” dedi. 

 

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Yapılan bu resmi toplantıya rağmen yüksek Hızlı Trenin Gebze’de durmayacağı yönündeki bilgiler bölge gündemine gelirken, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık; “Böyle bir şey söz konusu değil” dedi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ı telefonla arayan Arapçeşme Mahalle Muhtarı Remzi Kandaz, Milletvekili Işık ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Kandaz; “Yüksek Hızlı Trenin Gebze’de durmayacağı şeklindeki bilgiler üzerine AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ı aradım. Kendisine bunun doğru olup olmadığını sordum ve doğru olması halinde Gebzeli bir muhtar olarak buna kayıtsız kalamayacağımı söyledim. Kendisi böyle bir şey söz konusu olamaz. Hızlı Tren Gebze’de duracak” açıklaması yaptı. Bu iki çelişkili açıklamamın ardından vatandaş ise; “Kim doğrusunu söylüyor merak ediyoruz” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —