Kilo vermek için ünlülerin reklamına güvenmenin bedeli ağır olabilir

Kilo vermek için ünlülerin reklamına güvenmenin bedeli ağır olabilir

Bitkiler ve doğal ürünler kilo kontrolünde çok önemli yere sahipken vatandaşlar tarafından sıkça tercih ediliyor.

Güvenli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini, ne olduğu belli olmayan ürünlerin içeriğinde zararlı ve yasaklı maddelerin olabileceğini söyleyen Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Hasya Nazlı Gök, "Ünlüler tarafından reklamlarda çok güvenilir ve etkili olduğu söylenmiş bazı ürünler sonradan çok ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet veriyor. Bazı insanlar bu ürünler yüzünden karaciğer yetmezliği sorunu ile karşılaşabiliyor. Ürünlerin seçimi ve kullanımı için sağlık profesyonellerine güvenmek lazım, ünlülere veya diğer insanlara değil" dedi.
Kocaeli'de 12. Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi düzenlendi. Kongreye katılan Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Hasya Nazlı Gök, kilo kontrolünde kullanılan bitkisel ürünler hakkında önemli bilgiler verdi. Bitkilerin kilo kontrolünde çok tercih edildiğinden bahseden Gök, ünlüler tarafından reklamlarda çok güvenilir ve etkili olduğu söylenen bazı ürünlerin sonradan insanların çok ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verdiğini anlattı.

"Ne olduğu belli olmayan ürünlerin içeriğinde zararlı ve yasaklı bazı maddeler taşıyabilir"
Bitkilerin kilo kontrolünde çokça tercih edildiğinden bahseden Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Hasya Nazlı Gök, "Bitkiler ve doğal ürünler kilo kontrolünde çok tercih edilmektedir. Bitkilerin kilo kontrolünde etkili ve güvenli olduğu biliniyor fakat tercih edilen ürünün bilhassa eczanelerden kaynağı, menşei, içeriği belli, analizleri yapılmış ürünler tercih edilmesine dikkat edilmelidir. Ne olduğu belli olmayan, çeşitli satış kanallarından ürünlerin satın alınmaması gerekmektedir. Ne olduğu belli olmayan ürünlerin içeriğinde zararlı ve yasaklı bazı maddeler taşıyabilir. Dolayısıyla ciddi sağlık sorunlarına hatta ölüme varabilen ciddi komplikasyonlara sebep olabilir" diye konuştu.

"Mucize ürün diye bir şey yok"
Her ürünün her hastaya uymayabileceğini söyleyen Gök, "Vatandaşlara güvenli olarak kullanılabilecekleri yeşil çay ekstresi içeren kapsülleri ve ürünleri tavsiye edebiliriz. Diyet lifleri, omega 3 takviyeleri oldukça önemli. Mucize ürün diye bir şey yok. Bu ürünler diyet ve egzersize destek olarak kullanılmaktadır. Bireye yönelik tedavi planlanmaktadır. Doktorların önerisi ve eczacıların danışığıyla ürünler tercih edilmelidir. Reklamlarda çeşitli ürünlerin çok mucizevi etkileri olacağı, ‘Bir haftada 10 kilo, bir ayda 20 kilo verdirir’ gibi karşımıza çıkıyor. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Bunu iddia eden ürünler genellikle içeriğinde bazı yasaklı maddeleri içermektedir. Ciddi kalp damar hastalık ve ölüme kadar varabilen yan etkilere sebep olabilir. Asla internetten ve ne olduğu bilinmeyen, uzman olmayan kişiler tarafından verilen ürünler kullanılmamalıdır" şeklinde konuştu.

"Ürünlerin seçimi ve kullanımı için sağlık profesyonellerine güvenmek lazım, ünlülere veya diğer insanlara değil"
Önemli bilgiler veren Gök, "Ürünlerin en az 2-3 ay kullanımı gerekmektedir, fazlası doz aşımı açısından da zararlı olabilir. ‘Aylarca, yıllarca bir ürünü kullanayım’ demek doğru değil. Ünlüler tarafından reklamlarda çok güvenilir ve etkili olduğu söylenmiş bazı ürünler sonradan çok ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet veriyor. Bazı insanlar bu ürünler yüzünden karaciğer yetmezliği sorunu ile karşılaşabiliyor. Ürünlerin seçimi ve kullanımı için sağlık profesyonellerine güvenmek lazım, ünlülere veya diğer insanlara değil" ifadelerini kullandı.



Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Bakan Bolat: "Enflasyonda son 48 ayın en düşük rakamlarına geldik"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteklerinden dolayı plaket

Edirne’de dairede çıkan yangın çatıya sıçradı

ABD’de havaalanına iniş yapan özel jet düştü

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu üyeliğine seçildi

Kayseri’de masa sandalye atölyesinde yangın

NATO Genel Sekreteri Rutte: "ABD, Macaristan, Slovakya; Ukrayna’nın NATO’ya girişini engelleyen ülkeler"

Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Hekimsen’den "sağlık harcamaları" ve "muayene süreleri" açıklaması

Trafikte tartıştığı sürücüye yumruk attı, o anlar kamerada

Okan Buruk’tan kupa rotasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Filistin halkının yanında eğilmeden, bükülmeden dimdik duruyoruz"

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç devam ediyor)

Restore edilerek korunan 222 yıllık konağa ödül

Korozyona uğrayan köprü yıkılıyor

Tırla çarpışan Tofaş ikiye bölündü

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan ünlüler serbest bırakıldı

Kırklareli’nde özel harekat destekli uyuşturucu operasyonu

Siirt’te kurt boş havuza düştü

Ziraat Türkiye Kupası: Gençlerbirliği: 3 - Bodrum FK: 2

Bilal Erdoğan: "Suriye’nin müreffeh, stabil bir ülke olması bölge barışı için çok önemlidir"

Isparta’da otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı

(Düzeltme) Sındırgı’da dev turna balığı yakalandı

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 85’e ulaştı

Uyuşturucudan gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

Mehmetçikle Akademik ve Teknolojik İş Birliği

DARICA BELEDİYESİ 5. İSTİHDAM FUARI’NI DÜZENLENİYOR

Biga’da öğrenci yurdunda yangın paniği: 4 öğrenci dumandan etkilendi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.