Tarih: 24.11.2015 13:38

Kılıçdaroğlu yeniden seçilir

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, özel televizyon kanalının canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin birçok soruya samimi yanıtlar veren Tarhan, yeni anayasadan yemin krizine kadar birçok konuda görüşlerini paylaştı. Tarhan ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ocak ayında gerçekleştirilecek olağan kurultayda yeniden genel başkanlığa seçileceğini kaydetti.

 

EKONOMİ POLİTİKALARI ÖNCELİKLİ OLMALI

Tarhan ilk olarak, "Öncelikli olarak Türkiye’nin ekonomi politikalarını yeniden ele almak gerekiyor. Seçim meydanlarında verilmiş sözler, vaatler vardı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin refahı tabana yaymaya yönelik projeleri, önerileri vardı. Bu önerilerimizi 1 Kasım seçimleri öncesinde de AK Parti programına aldı. Emeklilerle ve asgari ücretle ilgili olacak çalışmalarda iş dünyasının yükü nasıl hafifler, iktidarın bunu hesaplaması gerekiyor" diyerek sözlerine başladı.

 

YEMİNDEN HDP VE AK PARTİ ŞİKÂYETÇİ

Sözlerine devam eden Tarhan, "Yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Yeni anayasa hazırlanırken, tartışmaların başkanlık sistemi odaklı yürütülmesi ülkemizi yeni sıkıntılara sokabilir. Bir yemin krizi yaşadık. Leyla Zana, yeminin milliyetçi sözlerden oluştuğunu düşündüğü için yemin etmedi. Yemini incelediğimizde 12 Eylül 1980 darbesinin bir ürünü olduğunu görüyoruz. Kabul etmeyebiliriz, doğaldır. Bu tartışmalar gelişmiş ülkelerde de yaşanıyor. Ama herkes gidip bu yemini ediyor. Bu yeminden şikâyetçi isek, yeni bir anayasa ile birlikte değiştirebiliriz. Yeminden sadece HDP değil aynı zamanda AK Parti de şikâyetçi durumda” diyerek yemin krizini değerlendirdi.

 

KILIÇDAROĞLU YENİDEN SEÇİLİR

Tahsin Tarhan son olarak 1 Kasım seçimi sonrasında yaşanan kurultay sürecini değerlendirerek, "Kurultay süreci ve adayların çıkması doğaldır. CHP, sosyal demokrat bir partidir. Diğer partiler gibi değiliz. Adayların çıkış şekillerini doğru bulmuyorum. Çünkü partimiz zaten olağan kongre süreci içerisinde. İmza toplamayı doğru bulmuyorum. Seçim sonuçları odaklı, genel başkanımızın suçlanması doğru değil. Sayın Kılıçdaroğlu, partisi için gece gündüz demeden çalışmıştır. Aday olan arkadaşlarımız da partimize yönetici olarak hizmet verdiler. Eğer başarısızlık varsa bunu kendi içimizde tartışmalıyız. Başarısızlık varsa bu herkesindir. Çok fazla genel başkan adayı çıkacağını sanmıyorum. Genel başkan adaylarının çıkış noktaları sadece genel başkanı eleştirmek üzerine kurulu. Kimse ideolojik anlamda ya da yönetimsel anlamda alternatif bir şey sunamıyor. Genel başkanımızın kurultayda aday olup, çok rahat bir şekilde yeniden genel başkan olacağını düşünüyorum” sözlerini tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —