• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Kılıçdaroğlu, parlamenter sistemi geri getirmeyi vaat etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parlamenter sistemi geri getireceklerini söyledi.

POLİTİKA 9.05.2017 15:59:00 0
Kılıçdaroğlu, parlamenter sistemi geri getirmeyi vaat etti

Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de yaşanan depremle ilgili tek söz etmezken, referandum sonuçlarına müdahale edildiği iddiasını yineledi. Kılıçdaroğlu, “İnsanlar sandığa gittiler. Oylarını kullandılar. Vatandaş görevini yaptı. Hayır çıktığını görünce YSK’daki çete bütün millete kumpas kurdu. Evet çete. Ben onlara ‘çete’ dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. Sanıyorlar ki biz çekineceğiz, korkacağız vs. Kim olursanız olun, nereden gelirseniz gelin, yetkiniz ne olursa olsun bunun hesabını size soracağım” dedi.

“BUNU YAPANLARA ASLA VE ASLA İNSANDIR DEMEYECEĞİM”

Kılıçdaroğlu, tarihe not düşün zamanların ve kişilerin olduğunu vurgulayarak, “Tarihe not düşen ve tarihte kalıcı izler bırakan komutanlar vardır, devlet adamları vardır. Bunlardan birisi de hepimizin çok iyi bildiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bütün hayatı savaş meydanlarında geçti. Filistin’de, Trablus’ta ve Anadolu’nun değişik yerlerinde bir milli mücadele heyecanla başlatıldı ve sürdürüldü Mustafa Kemal’in önderliğinde. Öldüğünde bütün mal varlığını Türkiye Cumhuriyetine bıraktı. Bütün dünya kendisine saygı duydu. Düşmanları bile onu Nobel Barış Ödülüne aday gösterdiler. Savaştığı ülkenin bayrağını yerden kaldırarak bir ülkenin onuruna ve gururuna nasıl saygı gösterilmesi gerektiğini bütün dünyaya anlattı. Bu kadar değerli, kıymetli, onur ve gurur duyduğumuz bir insan. Daha 1921 yılında Çocuk Esirgeme Kurumunu kurarken sosyal devletin aslında temellerini atıyordu” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu kadar değerli olan düşmanlarının bile önünde saygıyla eğildiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bazı televizyon kanallarında yapılan haksız uygulamayı, çirkefliği içime sindiremiyorum. Nasıl bir anlayıştır ki bu, derin tarih diye başladıkları ama derinliği kafalarının derinliğinden kaynaklanan onursuz insanların çıkıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Afet İnan’ı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Bunu yapanlara asla ve asla insandır demeyeceğim. Bunlar insan değildir. Bu ülkeye hizmet eden kim olursa olsun, taş üstüne taş koyan herkesi saygıyla anmak bizim görevidir. Nasıl olur da siz bir ulusal kahramanı kötülemek için iğrenç iftiralarla onu itibarsızlaştırmak için çaba harcarsınız. Hain sözcüğü bile hafif bunlar için. Hain desem hain bile değil, insan değil bunlar. Çünkü insan onuruyla ve şerefiyle insandır. Onuru ve şerefi olmayan insanlara insan denmez zaten. Allah’a havale etmenin dışında ne söylenebilir. Nasıl yaratıklar bunlar, nasıl insanlar?”

10-16 Mayıs Engelliler Haftasına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Engelliler asla ve asla sadaka istemiyorlar. Engelliler çalışmak, üretmek, alın teri dökmek, kazanmak, kimseye muhtaç olmadan onurlu bir birey gibi Türkiye Cumhuriyetinde yaşamak istiyorlar. Bunun adresi CHP’dir” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ UÇURACAKLAR, NEYİ UÇURDULAR? FİYATLARI UÇURDULAR"

İş kazalarından hayatını kaybedenlerin sesinin CHP olduğunu, onların haklarını savunan tek partinin CHP olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir referandum sürecinden geçtik. Türkiye’yi uçuracaklar, müthiş başarılara imza atacak. İşte uçurdukları bu. İş kazalarında hayatını kaybedenler sürekli artıyor. Türkiye’yi uçuracaklardı. Domatesi herkes biliyor. Özellikle pazarda alışveriş yapan kadın kardeşlerim domatesin, etin, simidin, çayın fiyatını biliyorlar. Herkes biliyor ama herkesin düşünmesi lazım. Neden bu domates 10 lira, neden bu et 44 lira oturup düşünmesi lazım. Türkiye’yi uçuracaklar, neyi uçurdular? Fiyatları uçurdular. Enflasyon uçtu. Bizimle aynı konumda olan ülkelere bakın, hepsinde enflasyonda düşük, bizde yüzde 11’leri aştı. İktidar olanlar acaba işsizliğin ne olduğunu biliyorlar mı? İşsizliğin bütün kötülüklerin anası olduğunu biliyorlar mı? İşsiz bir insanın umudunu yitirdiğini biliyorlar mı? Bu Ankara’da oturan beylerin çocukları iş falan aramıyor bir elleri yağda bir elleri balda sanıyorlar ki bütün gençler öyle” şeklinde konuştu.

“İSTEDİĞİNİZ KADAR YENİDEN YAPILANDIRMA YAPIN EKONOMİ ÇÖKMÜŞ VAZİYETTE”

Bu yılın ilk 3 ayında 237 bin senedin protesto edildiğini bildiren Kılıçdaroğlu, tutarının 3 milyar lira olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Arka arkaya af çıkarıyorlar. Vatandaş gelsin sigorta prim borcunu, vergi borcunu ödesin diye. İstediğiniz kadar yeniden yapılandırma yapın ekonomi çökmüş vaziyette. Bu yılın ilk iki ayında 139 bin 560 kişi bireysel kredi borcunu ödeyemedi bankalara. 189 bin 639 kişi kredi kartı borcunu ödemeyemedi bankalara. Nasıl ödeyecek vatandaş borç batağında. Şu anda devletin bütün kurumlarında büyük bir çöküş yaşıyoruz. Çünkü liyakat sona erdi. Ya bir partiye ya bir cemaate mensup olacaksınız devlette bir yere gelmek için” açıklamasında bulundu.

PARLAMENTER SİSTEMİ GERİ GETİRMEYİ VADETTİ

Mücadeleyi bırakmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, parlamenter sistemi geri getirmeyi de vadederek, "Parlamenter demokratik sistemi Türkiye’ye en güçlü şekliyle getireceğiz, size sözüm söz" dedi.

Sakarya’da şüpheli ölüm: 3 çocuk babası 67 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Yapı kullanım izni olmadığı gerekçesiyle kapatılma kararı alınan tesisten açıklama

Ağrı’da Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliği düzenlendi

Ümraniye Belediyesi’nden liselerde arama kurtarma eğitimi

Uyuşturucu ve uyarıcı madde satacağı tespit edilen şüpheliyi jandarma yakaladı

Polis 3 farklı suçtan hapis cezası ile aranan şahsı yakaladı

Ukrayna için "Uluslararası Tazminat Komisyonu" kurulmasına yönelik ilk imzalar atıldı

Bursa’da öğrenciler Bursaspor kıyafetleriyle okula geldi

Erşan’dan aile sağlığı merkezlerine ziyaret

BBC’den Trump’ın tazminat davasına yanıt: "Bu davada kendimizi savunacağız"

Seçer: "Demokrasi bir miras değil, emek isteyen canlı bir süreçtir"

Kiracı, dükkan sahibini göğsünden bıçakladı

Antalya’da son 1 haftada 11 bin 553 araç ve sürücüne ceza kesildi

Güllü’nün oğlu adliyeye müşteki olarak ifade vermeye gitti

Başkan Topaloğlu: "Seramik sanatına gönül verenler ortaya çok güzel eserler çıkarıyor"

Gaziantep’te hafif ticari araç ile tır çarpıştı: 2’si çocuk 3 yaralı

Van’da Dünya Gönüllüler Günü kutlandı

Yayaya çarpmamak için motosikleti devirdi: 1 yaralı

Safranbolu’ya Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karadeniz’de sivil gemiler hedef alınmamalı, ikazlarımızı ilettik"

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali başlıyor

Karabük’te 70 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Karabük’te Antik Mısır dönemine ait heykel ele geçirildi

Bıçaklı dehşet olayında babanın tahliyesine Başsavcılıktan itiraz

Diyarbakır firmaları, Uluslararası Şam Fuarında yerini aldı

Denizli’de 36 hastaya evde hemodiyaliz tedavi uygulanıyor

Samsun’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Vali Çiçek: "Turist rehberlerinin sahadaki görüşleri bizim için önemli"

Esenyurt’ta toplu açılış şöleni: Dev projeler hayata geçirildi

Takla atan otomobil refüje düştü: 2 yaralı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.