Tarih: 28.02.2015 15:52

KİHMED 28 Şubat'ı Unutmadı

Facebook Twitter Linked-in

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda "100 Yıllık Çınar İmam Hatipliler" adlı tanıtım filminin ardından "28 Şubat'ın Kısa Özeti" konulu belgesel ile izlendi. Kadın katılımcıların çoğunlukda olduğu programda, 28 Şubat'ın yakın tanıklarından, dönemin İmam Hatip Lisesi öğrencisi İlknur DAMİRDAŞ o dönemle ilgili hatıralarını paylaştı. Ayrıca KİHMED Başkanı Sabahattin YAMAK konuşmasında; "İHL'lerin ilk kuruluşlarına vesile olan ve bunun bedelini hayatlarıyla ödeyen Merhum Başbakan Adnan MENDERES'i ve Tevfik İLERİ'yi, Sadettin ÖKTEN Hocamızı, yine bir soğuk 25 Mart günü elim bir helikopter kazasında hayatını kaybeden, 28 Şubatta "Ben namlusunu halkına uzatmış tanka selam durmam." diyen yiğit adam Muhsin YAZICIOĞLU'na, ve özellikle hizmet ve dava adamı Necmettin ERBAKAN hocamızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Bundan 18 yıl önce yaşanmış 28 Şubat olayı Türkiye tarihine kara bir leke olarak yazılmış, postmodern darbe olarak zihinlere kazınmıştır. 28 Şubat ve diğer tüm darbelerin ortak noktası kendisini Milletin üzerinde gören, seçkin kibirli ve ukala bir zihniyetin ürünü olamasıdır.

 

Tüm darbelerde olduğu gibi halkın iradesi ve milletin kendisi hedef alınmış, seçim ile gelmiş bir hükümet kışkırtmalar ve kirli senaryolar, bazı medya ve STK'larında içinde bulunduğu çeteler marifeti ile görevden uzaklaştırılmıştır. 28 Şubat gerisinde çok ciddi ve toplanılması zor bir enkaz bırakmış, ülke siyasi, ekonomik ve en temel insani değerler ve ihtiyaçlar yönünden yaralar almıştır. 28 Şubatta binlerce insan inançlarından, görüşlerinden, görünüşlerinden dolayı bu süreçte mağdur edilmiştir. Bürokraside cadı avı başlatılmış, hukuksuz işten çıkarılmalar, uzaklaştırmalar, sürgünler, fişlemeler yaşanmıştır.

 

Medyada inançlı kesimin hissiyatı ağır bir saldırıya maruz kalmıştır. 28 Şubat sadece siyaseti değil bizzat toplumu dizayn etmek gibi haddini ve maksadını aşmış bu süreçte ilkokuldan üniversiteye Kuran kurslarından camilere kadar her alanda Anadolu insanın hissiyatıyla uyuşmayan düzenlemeler yapılmıştır. Üniversite kapılarında bu aziz milletin evlatları İKNA odaları kurularak rencide edilmiş, hanım kardeşlerimiz inançlarından dolayı eğitim ve öğretim haklarından mahrum edilmiştir. Ve ayrıca üniversite kapılarında şanlı başörtüsü direnişi yapılırken orada Kuran'lar, cevşenler okunup dualar edilirken bırakın desteği yanlarından bile geçemeyenleri şimdi ATM önlerinden dua ederken görmeyi anlamakta güçlük çekiyoruz. Furuattır söylemleri ile zulme çanak tutmalarını zalime şefaatçi olmalarını asla unutmuyoruz. 28 Şubat darbesinin tüm sorumlularını bin yıl geçse dahi ne tarih nede bu aziz Millet affetmeyecektir. Rabbimiz bizler için, ülkemiz için, tüm islam alemi ve insanlık için huzur, barış ve kimsenin zulme ve haksızlığa uğramadığı günler nasip etsin." ifadelerini kullandı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —