Tarih: 30.06.2016 12:48

KIBRIS TÜP BEBEK

Facebook Twitter Linked-in

Kısırlık sonda sorunu ile karşılaşan çiftler uygun tedavi yöntemlerini deneyerek Bu sorundan kurtulmaya çalışmak da ancak normal tedaviler yanıt vermeyince de tüp bebek yöntemine başvurmaktadırlar. Anneden alınan yumurtanın babadan alınan sperm ve laboratuvar ortamında döllendirilmesine dayanan tüp bebek uygulaması Kıbrıs tüp bebek merkezinde son derece başarılı uygulamalarla gerçekleştirilmektedir. Uygulamalardaki başarı oranı yüzde 75 ile yüzde 90 arasında değişmekte ancak kısırlık tedavisinin sonuç olmayanlar için en kesin bebek olma yolu olarak tüp bebek uygulamaları görül ektedir.

Tüp bebek uygulamasına benzer bir yöntem olan yumurta nakli yöntemi de yine kısırlık tedavisinden sonuç alamayan ve gebelik şansı hiç olmayan çiftler üzerinde uygulanmaktadır. Bu uygulamada annenin doğuştan hiç adet görmemesi veya babanın sperm sayısının imkansız olacak derecede gebeliğe engel olması gibi kesin durumlarda embriyo nakli söz konusudur. Anne veya baba adayının herhangi bir veyahut da her ikisinde görülen kısırlık sorunundan kaynaklı gebelik olmaması durumunda çiftler bir donör belirleyerek embriyo donasyonu denemektedir. Donör olacak kişi bizzat belirlenebileceği gibi bankadan da yumurta veya sperm alınarak bu işlem gerçekleştirilmektedir. Donörden alınan yumurta veya sperm laboratuvar ortamında bölünerek emriyle dönüştürülür ve anne rahmine yerleştirilir böylece gebelik sağlanmış olur.

 

Tüp bebek uygulamalarının büyük bir başarıyla gerçekleştirildiği ve çok ekonomik olarak uygulamaların yapıldığı Kıbrıs'ta embriyo donasyonu uygulaması yapıldığı gibi ayrıca cinsiyet seçimi konusunda da başarılı operasyonlar gerçekleştirilmektedir. Daha önce çocuk sahibi olan çiftlerin de başvurdukları bu yöntem tüp bebek uygulamasının farklı bir koludur. Anneden alınan yumurta ile babadan alınan laboratuvar ortamında döllenerek embriyoya dönüştürülür ve üçüncü günün sonunda olgunlaşan embriyo biyopsi yönetimi ile hücresel olarak analiz edilir. Yapılan analiz sonucunda hangi cinsiyette bebek sahibi olmak istiyorsa anne adayına embriyo nakli dili ve böylece bebeğin cinsiyeti belirlenmiş olur.  En az tüp bebek uygulaması kadar ilgi gören bu yöntemden de ilk kez çocuk sahibi olmak isteyenler faydalanabilmektedir.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —