• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

KESK Haber-Sen: İhraçlar işlerine iade edilene kadar mücadele edeceğiz

Kamudan ihraç edilen emekçiler adına açıklama yapan Haber Sen Kocaeli Temsilciliği, "İhraç edilen tüm arkadaşlarımız işlerine iade edilene kadar mücadelemizin süreceğinin bilinmesini istiyoruz" dedi.

EKONOMİ 8.01.2021 15:02:00 0
KESK Haber-Sen: İhraçlar işlerine iade edilene kadar mücadele edeceğiz

KESK Kocaeli Şubeler Platformu adına basın açıklamasını Eğitim Sen Şube binasında gerçekleştiren Haber-Sen Kocaeli Temsilcisi Emre Toptaş, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile kamudan, haksız ve hukuksuz bir şekilde binlerce kamu emekçisi ihraç edildi. İktidar; emekçilerin, anayasal ve demokratik bir hak olan çalışma hakkını elinden alarak, açlığa ve sefalete mahkûm etmeye çalışmaktadır. Kamudan İhracı bir silah olarak gören AKP iktidarı, kendine biat etmeyen, barıştan, demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden, sendikal hak ve özgürlük mücadelesinden yana kesimleri susturmak, baskılamak amacıyla kullanmaktadır" dedi. 

"İHRAÇ EDİLME KARARLARI HUKUKA AYKIRI"

Aralarında Şube yönetim kurulu üyemizin de bulunduğu birçok PTT emekçisinin çalışma hakları ellerinden alınarak kamudan ihraç edildiğini hatırlatan Toptaş, "Şube Kadın Sekreterlerimizden Esra Ademhan ile KESK Üst Kurul Delegemiz İzzettin Ekin arkadaşlarımız; 'Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen...” maddesine dayanarak, haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilmişlerdir. Esra Ademhan arkadaşımız fiilen görev başındayken eline tutuşturulan, İzzettin Ekin arkadaşımız ise posta yoluyla kendisine tebliğ edilen yazılarla, hukuka aykırı olarak çalışma hakları ellerinden alınmıştır. Üyelerimize herhangi bir dava bile açılmamışken, tebliğ yazılarında da mesnetsiz ve dayanaksız iddiaları destekleyecek hiçbir delil veya gerekçe dahi gösterilmemişken, Bakanlıkça ihraç edilme kararları hukuka aykırıdır" ifadelerini kullandı. 

Geçen yıl Eylül ayında yine aynı gerekçelerle ihraç edilen Haber-Sen 4 no’lu şube yöneticisi Mehmet Emin Varlı'nın açılan dava sonrasında ihracının hukuka aykırı bulunduğunu ve işine geri döndüğünü aktaran Toptaş, "Aynı gerekçelerle, 'kes kopyala' mantığıyla ve tüm hukuk normlarını çiğneyerek alınan bu karar da, er ya da geç arkadaşlarımızın dönüşüyle sonuçlanacaktır. Hükümetin bu uygulamalarının anti demokratik olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Sonuç olarak: İhraç edilen tüm arkadaşlarımız işlerine iade edilene kadar mücadelemizin süreceğinin bilinmesini istiyoruz. Tüm bu baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceğiz. OHAL, KHK rejimi ve sonrasında teftiş kurulu raporları ile ihraç ettiğiniz arkadaşlarımızın tamamı işine geri dönecek; biz kazanacağız, emek kazanacak, demokrasi ve özgürlükler kazanacak. Tüm hukuksuzluklar son bulacak, siz gideceksiniz ve biz kalacağız" dedi. 

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.