Tarih: 22.11.2011 09:58

Kerpe Kampı adım adım izlenmiş

Facebook Twitter Linked-in

ZMİR’de oğlunu terör örgütü DHKP-C’nin elinden kurtarmak için yalvaran babanın açıklamalarıyla ortaya çıkan ve Kandıra Kerpe’de kurulduğu belirtilen kamp, güvenlik birimleri tarafından adım adım izlenmiş. Vali Ercan Topaca, yasal çerçevede her türlü işlemi yaptıklarını söyledi.

 

 

 

YAPACAK BİR ŞEY YOK

 

 

Örgütün geçen yıl 15-25 Temmuz tarihleri arasında 20 kişilik bir kamp kurduğunu belirten Vali Topaca, gençlerin sadece birinin 18 yaşından küçük olduğunu, diğerlerinin yaş sorunu bulunmadığını söyledi. Bu tür kampların her ilde kurulabileceğini anlatan Topaca, “Biz her aşamasında takipçileriydik. Benim de haberim vardı. Yasal olarak her şey yapıldı. Silah yoktu, huzur bozma, slogan veya başka bir örgütsel faaliyet yoktu. Yani bu tür kamplara yasal olarak bir şey yapamıyorsunuz” dedi.

 

 

 

DİNLEME OLMADI

 

Hukuk dışına çıkmalarının mümkün olmadığını, yasal olarak kampı dinlemek için yaptıkları müracaatın mahkeme tarafından kabul edilmediğini anlatan Vali Topaca, “Takibi günlük yaptık. Dinleme talebimiz mahkemeden dönünce elimiz kolumuz bağlandı. Yapacak başka bir şey yoktu. Arkadaşlarımız uzaktan takip etti ve sürekli rapor etti sadece “ diye konuştu.

 

 

 

AİLELERE ÇAĞRI

 

Kocaeli’nin huzurlu bir kent olduğunu belirten ifade eden Vali Topaca, ailelere de çağrıda bulundu. Bu tür örgütlerin genellikle üniversitenin ilk yıllarındaki öğrencileri hedef aldığını belirten Topaca, “Bundan sonra 18 yaş altı çocuk varsa ailesinden izin talep edeceğiz. Eskiden ailelere bildiriliyordu, ama çocuklar deşifre oluyor diye artık bu yapılmıyor. Lapacağımız tek şey sadece biraz daha hassas olmak” şeklinde konuştu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —