Tarih: 05.10.2012 17:05

Kentsel dönüşümde ilk kepçe vuruldu!

Facebook Twitter Linked-in

Tüm Türkiye'de startı verilen Kentsel dönüşüm kapsamında Kocaeli'de iki bina düzenlenen tören ile yıkıldı.  17 Ağustos 1999 Marmara depremi sırasında zemininde çökme nedeniyle hasarlı duruma gelen Gölcük ilçesi İhsaniye Beldesi Deniz Evler Mahallesinde bulunan Denizevler bloklarında bulunan iki bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

 

 

 

Binaların yıkımı için gerçekleşen törene Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Törende bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca,"Bugün kentimiz ve ülkemiz için tarihi bir gün. Kentsel dönüşü ve afet riski altındaki alanları dönüştürülmesi kanunu ile bazı belirsizlikler ortadan kalktı. Bu yasayla afet riski altına bulunan ve dayanıklı olmayan yapıların yıkılması ve yeniden, daha sağlam yapıların yapılması için, vatandaşların mağduriyetine yol açan uygulamalar ortadan kaldırıldı.

 

 

 

Kentimizde 3 bin 751 orta hasarlı bina var ve bu binalarda 13 bin konut mevcut. Binaların önemli bir kısmını vatandaşlarımız halen kullanıyor. Bu durum bizi korkutuyor, uykularımızı kaçırıyor, ürkütüyor. Vatandaşlar yıkılacak evleri için bize gelip bizi sıkıştırsın. Biz vatandaşları binalarını yıkmak için rahatsız etmek durumunda kalmayalım"dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın talimatı ile kepçeler ağır hasarlı iki binayı yağmur altında yıktı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —