Tarih: 18.06.2012 09:15

Kent trafiğini rahatlatacak kavşak!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılan jandarma lojmanlarının yıkılmasıyla birlikte boşalan alana trafiği rahatlatmak amacı ile çift yönlü kavşak inşa edildi. 45 gün gibi kısa sürede vatandaşın hizmetine sunulan kavşak bugün trafiğe açıldı. Kavşağın açılması ile Alemdar Caddesi ile Şahabettin Bilgisu Caddesi D-100 yan yol ile bağlantılı hale getirilmiş oldu.

 

45 GÜNDE BİTİRİLDİ

 

Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiği rahatlatmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda EDOK ile Doğu Kışla Protokolü kapsamında yıkımı gerçekleştirilen alan 45 gün içinde bir kavşak haline dönüştürüldü. Şehir içinden Ankara ve İstanbul yoluna çıkışın sağlandığı ve şehir içi trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağı kavşak vatandaşların hizmetine açıldı. Kavşağın trafiğe açılışında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmüttalip Demirel, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yalçın Özön Park ve Bahçeler Daire Başkanı Cenan Turan bulundu.

 

ANKARA VE İSTANBUL’A ÇIKIŞ

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak” Bugün Kocaeli trafiğini rahatlatacak bir projenin açılışının heyecanını yaşıyoruz. Fen İşleri, Ulaşım Daire, Park ve Bahçeler, İSU trafiğe açılacak kavşakta çok kısa sürede biten bir çalışma ile projeyi tamamladı.  Kavşak ile İstanbul ve Ankara istikametine çıkış sağlanıp, Adapazarı istikametinden gelen araçlar içinde bir giriş verilmiş oldu. Bu hizmet ciddi anlamda kent trafiğine bir rahatlama sağlayacak. Kocaeli’nin daha yaşanabilir bir kent olabilmesi için yaptığımız hizmetlere bu doğrultuda devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

EDOK’LA PROTOKOL İMZALANMIŞTI

 

Jandarma lojmanları ayrı ayrı iki binadan oluşuyor. İlki geçtiğimiz yaz boşaltılmış, diğer bina için Büyükşehir yetkilileri çalışmalara başlamıştı. Daha önce boşaltılan jandarma lojmanları için Büyükşehir, jandarma binalarına karşılık Solaklar yolu üzerinde 48 daireli bir yapı inşa protokolü imzalamıştı. Son olarak EDOK’a ait iki bloktan oluşan ve yıkımı gerçekleştirilen binalar için EDOK ile Doğu Kışla Protokolü imzalanmıştı.

 

404 MİLYON TL’LİK KAMULAŞTIRMA

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm kapsamında bugüne kadar 404 milyon 600 bin TL’lik kamulaştırma bedeli ödedi. Diğer taraftan 2 bin 311 konut ve 6 milyon 319 bin metrekarelik istimlâk yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de örnek bir çalışmaya imza attı.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —