Tarih: 03.05.2012 14:54

Kazım Karabekir'in kızı babasını anlattı!

Facebook Twitter Linked-in

Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Balıkesir PMYO'daki panele konuşmacı olarak katıldı. Panel nedeniyle düzenlenen törende açılış konuşması yapan PMYO Müdürü Dr. İbrahim Şenöz, Türk siyasi ve askeri hayatında önemli vazifeleri yerine getiren merhum Kazım Karabekir’i saygıyla andığını ifade etti. Kazım Karabekir’in çok iyi bir paşa ve çok iyi bir aile reisi olduğunu ifade eden Şenöz, "Kazım Karabekir Paşa bir toplum insanıydı. Onun günümüz insanlarına vermek istediği bir çok mesaj var. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde en çok kitap okuyan ve yazan birisiydi. Kendisinin şu an da 43 tane kitabı var. Bu yönüyle de bize bir mesaj veriyor. Biz günümüz insanlarının çok kitap okuması gerektiğini ifade ediyor” dedi.

 

 

 

"BU VATAN KOLAY KURULMADI"

 

 

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. İbrahim Şenöz, Timsal Karabekir Yıldıran’a çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra kürsüye çıkan Milli Mücadele'nin önde gelen komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı 71 yaşındaki Timsal Karabekir, "Bu vatan kolay kurulmadı. Yakın tarihimizi çok iyi öğrenmeliyiz" dedi.

Kurtuluş Savaşı ve sonrasında yaşananları, babası Kazım Karabekir’in girdiği savaşları ve yaptığı çalışmaları fotoğraflarla anlatan Timsal Karabekir, "Bugün burada hepimiz özgürce yaşıyorsak, buna vesile olan bir takım insanlar var. Bu vatan nasıl kurtarıldı, yeni Cumhuriyet nasıl kuruldu, bunları iyi bilmek lazım. Bu vatan kolay kurulmadı. Atatürk, Kazım Karabekir ve diğer kumandanlar, bu milletin gücüne, azmine güvenerek yola çıktılar. Çok kısıtlı imkanlarla, ayaklarında çarıklarla, üzerlerine bazen elbise bile bulamadan düşmanla savaştılar. Yeni neslin, milli mücadelenin nasıl verildiğini çok iyi öğrenmesi lazım" diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —