Tarih: 05.03.2016 20:45

Kayyum Atanmasına İlk Yorum

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zaman'a kayyum atanmasıyla ilgili olarak, "Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, İran'ın başkentiTahran'da bugün gerçekleştirdiği temasların ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

"Zaman'a kayyum atanması ve Boydak'a yönelik operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Davutoğlu, "Dışarda bazı yabancı basın organlarında 'hükümet el koydu' gibi ifadeler var. Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır" yanıtını verdi.

"ATEŞKESİ DESTEKLEYECEĞİZ"

Bugünlerde uluslararası basında Suriye’nin kaç parçaya ayrılacağı konusunda değişik spekülasyonlar yapılıyor. Biz buna karşı, Türkiye de İran da eminin diğer bölge ülkeleri de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve parçalanmaması konusunda ortak bir anlayışa sahibiz. Yeni ortaya çıkacak siyasi ortamın zedelenmemesi için yani bir müzakere zemini olması için ateşkese birlikte destek vermek. Bu da önemli bir ortak zemindir. Biz akan kanın durmasının, siyasi müzakereler için önemli bir zemin oluşturacağı kanaatindeyiz. Bunun için de ateşkesin sürmesi konusunda Türkiye ve İran etkide bulunduğu taraflara birlikte ve ayrı ayrı bu taraflar nezdinde girişimlerde bulunacaklar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —