Tarih: 30.04.2016 08:40

Kaynak suyuna kimyasal mı karıştı? Halk tedirgin

Facebook Twitter Linked-in

Kimyasal atığın Akpınar Çeşmesi’nin yakınlarında faaliyet yürüten kimyasal üreten tesislerden kaynak suyuna karıştığı tahmin ediliyor.

Çevrede oturanlardan alınan bilgilere göre yöre halkının yaz aylarında piknik yaptığı ve faydalı diye evine götürdüğü su kaynağına bir aydır kimyasal atık olmasından şüphelenilen, bilinmeyen bir atık karıştı. Su dibinde tortuların oluştuğu ve etrafa rahatsız edici kokular yaydığı öğrenildi. Akpınar’ın hemen yakınlarında yüzlerce kimya fabrikasının olduğu bir OSB mevcuttur. Kaynak suyuna karışan atığın o fabrikalardan birinden ya da OSB’nin alt yapısının yetersizliğinden kaynaklandığı iddia ediliyor. 

1 AY ÖNCE HİÇBİRŞEY YOKTU!
Akpınar mevkiinde ikamet eden Çetin Turung’un ifadesine göre, bir ay öncesine kadar hiçbir sorun yoktu. Turung, "Bir aydır kaynak suyumuza kaynağını bilmediğimiz kimyasal atık olabileceğini tahmin ettiğimiz bir maddenin karıştığını tahmin ediyoruz. Sudan gelen aşırı kokudan dolayı hayvanlarımız bile suya yaklaşmıyor. Suyun dibinde bir tortu oluştu ve bir aydır devam ediyor. Çevreden insanların piknik yaptığı ve suyunun meşhur olduğu bir yerdir burası. Yetkililerin biran önce sorunu çözmelerini istiyoruz" dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —