Tarih: 20.11.2012 11:03

Kayıt dışı satışa sıkı denetim!

Facebook Twitter Linked-in

Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı pazar ekipleri kentin 18 ayrı bölgesindeki semt pazarları tek tek kontrol ediyor. Yapılan denetimlerde yaklaşık bin 100 esnafın kayıt altına alındığı belirtildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, semt pazarlarındaki denetimlerin büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek, “Biz, pazarlarımızda kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz.

 

 

Semt pazarlarında satış yapmak isteyen vatandaşlarımız, gerekli işlemleri yaptırmak zorundadır. Bilgi ve iznimiz dışında satış yapmak diğer esnafların hakkına saygısızlık yapmak demektir. Haksız kazanç elde edilmesine izin veremeyiz. Semt pazarlarının bir düzeni, yönetmeliği var. Buna herkesin uyması gerekir” dedi.

Pazarlarda izinsiz satış yapanlara engel olunduğu ve haklarında yasal işlem yapıldığı açıklandı. Pazarlarda satış yapmak isteyenlerin Pazarcılar Odası'ndan aldıkları faaliyet belgesi, ikametgah kağıdı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ile İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği öğrenildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —