Tarih: 12.01.2016 11:09

Kaybedecek başka vatanım yok!

Facebook Twitter Linked-in

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı dün TBMM’de duygu yüklü bir konuşma yaptı. Atalarının Osmanlı İmparatorluğu döneminde Konya Karaman bölgesinden şu anda ki  Sancak bölgesine göç ettiklerini anlatan Sancaklı, Türklerin ve Müslümanların büyük eziyet ve baskı altında kaldığını anlattı. “Türklüğümüzü ve Müslümanlığımızı yaşatmadıkları için biz her şeyimizi bıraktık ve özgür vatanımıza, bayrağımıza ve ezan sesimize geldik” diyen Sancaklı, ardından TBMM’de Türk halkına seslenerek duygusal bir konuşma gerçekleştirdi.

GİDECEK VATANIM YOK
Sancaklı şu ifadelere yer verdi: “Daha önce anavatandan Balkanlara göç edip vatan kaybeden, daha sonrada tekrar Balkanlardan anavatana dönerken iki kere vatan kaybetmiş bir milletvekili olarak konuşuyorum. Benim artık kaybedecek başka bir vatanım kalmamıştır. Benim gidecek başka vatanım da kalmamıştır. Son yıllarda Suriye’den geçen birçok insanı istihdam edip bakıyoruz. Biz Türk Milletiyiz zor durumda olana bakarız, evimizi açarız. Eğer, Türkiye bu sıkıntılı duruma gelirse dediğim gibi beni gidecek vatanım olmadığım gibi sizlerin de yok. Bizi kimse kabul etmez. 

MÜSAADE ETMEYİZ
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı vererek bize emanet etmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti bizim sahip çıkmamız gereken en önemli noktadır. Herkesin bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Herkes bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti’nin bir santimetre karesini kimseye vermeyiz. Türk bayrağını gökten indirtmeyiz ve yanına da başka bayrak koydurtmayız. Herkes bilsin ki semalarda yükselen ezan sesini kimsenin susturmasına müsaade etmeyiz. Hangi partide siyaset yaparsanız yapın. Bizim tek önceliğimiz önce vatan, önce vatan, önce vatan olmalıdır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —