Tarih: 17.09.2020 07:36

Kaya: Üzerimize düşeni yapacağız

Facebook Twitter Linked-in

Adalet ve Kalkınma Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nda önümüzdeki pazar günü gerçekleşecek kongrenin tek başkanı, günümüz müstakbel ilçe başkanı Recep Kaya, AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nda basınla ve partililerle buluştu. Başkan Kaya yazılı metinden yaptığı konuşmada, “2023 hedeflerine ulaşmamızda üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

KAFLI VE KÖŞKER DE KATILDI

 

KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve eski Başkanı Adnan Köşker; Kocaeli eski milletvekili Cemalettin Kaflı, aralarında Hasan Soba (Gebze BMÜ), ve Yılmaz Bayram’ın da bulunduğu eski ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

 

SORULARA COVİD-19 TEDBİRİ

 

Toplantıda pandemi mesafesi yer yer çiğnendi ama maske kuralına uyum yüksekti. Öte yandan Covid 19’un bilinen tedbirleri arasında yer edinen; salonun aşırı kalabalıklaşmasından ötürü insanların uzun süre kapalı alanda kalmaması gerektiğinden ötürü Başkan Ayar tarafından gazetecilere soru hakkı tanınmadı. Basın gerekçeden ötürü Ayar’ın tutumuna saygı duyarken kongreden sonra en kısa sürede basın toplantısı düzenlenmesini talep etti.  

VEDA KONUŞMASI OSMAN HAMDİ BEY’DE

 

Toplantıda açış konuşması AKP Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar tarafından yapıldı. Bu görevi bırakma aşamasındaki Ayar’ın parti teşkilatında, partililer ve basına yönelik son konuşması özelliği de taşıdı. 3 yıldır görevde olan Ayar ilçe başkanı sıfatıyla son konuşmasını ise pazar günü saat 15.00’te Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yapacak. Ayar konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi:

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA DEVREDİYORUM

 “Ülkemizi, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 19 yılda bir çok alanda çağ atlatan seviyelere getirdik. İnandığımız yolda yeni seviyeler için Cumhurbaşkanımıza omuza vermeye devam edeceğiz. Bu koltuklar hizmet için var. Gönül rahatlığıyla koltuğu devretmek için hazırlık yapıyoruz. AK Parti’de görev istenmez, verilir. Bugüne kadar ben böyle yaptım. AK Parti’nin geleneklerine, dava şuuruna uyarak görev yaptım. Hafta sonu Recep Başkanımıza görevimizi devredeceğiz. Bu görev kolay değil. Ama Recep Bey tecrübesiyle beraber bu koltuğun hakkını fazlasıyla verecek.”

DAVA HUKUKU HİÇ DEĞİŞMEZ

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise kardeşlik hukukuna vurgu yaparak, “AK Parti’de kardeşlik hukuku çerçevesinde cereyan eden bir değişim süreci yaşanıyor. Burada ben yok biz varız. Evin içinde bazen görev değişiklikleri olur ama dava ve kardeşlik hukuku hiç değişmez” dedi. Büyükgöz ayrıca özetle şunları kaydetti:

İKBALI İÇİN ADAY OLAN YOK

 Bundan sonra da süreci ve hukuku devam ettireceğiz. Yeniden tazelenmek ve enerji yapılanmasını gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar hiç bir olumsuzluğun yaşanmadığı bir teşkilat olarak seçim heyecanı yaşıyoruz. Burada koltuk değişimleri, izzet ve ikbal bekleme değişimi değildir. Bu teşkilatlar ikbal için koltuğa talip olmuyor. Bu koltuklara hakka ve hukuka hizmet için oturuluyor.

UYUMLU VE HUZURLUYDUK

Bazıları koltuktan kalkınca günlerce kendine gelemiyor ama bizim teşkilatımızda böyle şeyler olmaz. İrfan başkanımız teşkilatımız için gayret gösterdi, 18 aydır uyumlu ve huzurlu bir çalışma dönemi geçirdik. Recep Kaya kardeşimizin de aynı minvalde çalışacağından hiçbir şüphemiz yok.”

TEŞEKKÜR VE RAHMET

Toplantının kapanış konuşmasını ise Recep Kaya yaptı. Mevcut İlçe Başkanı İrfan Ayar’a ve yönetimine, eski başkan ve yönetimlerine teşekkür edip hayatını kaybetmiş partililere rahmet dileyen Kaya,  “Gebze teşkilatları AK Partimizin mihenk taşıdır. Birlik ve beraberliğimize bu kongrede de devam edeceğiz” diye konuştu. Kaya sözlerini, “2023 hedeflerine ulaşmamızda üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek tamamladı.

 Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —