Tarih: 02.01.2017 14:32

Katledilen İsrailli'nin babası: Bir his vardı, gitme dedim

Facebook Twitter Linked-in

Yılbaşını Türkiye'de geçiren Arap kökenli İsrailvatandaşı Leanne Nasser, Ortaköy'deki saldırıda hayatını kaybetti. Nasser'in ailesi ve doğduğu şehirin valisi, naaşı İsrail'e getirmek için seferber oldu.

Leanne (Lian) Nasser, henüz 18 yaşındaydı. Arapların ağırlıklı yaşadığı İsrail şehiri olan Tira'de doğdu. Yılbaşını geçirmek için Türkiye'de bulunuyordu. Üç arkadaşıyla beraber 31 Aralık gecesi Ortaköy'deki Reina gece kulübündeydi. Nasser'in arkadaşı Ruaa Mansour, saldırıda yaralarıyla mücadele etmekteydi. Diğer arkadaşları ise olayın şokuyla dehşete düşmüştü. Bu sırada kimse Nasser'in nerede olduğunu fark edemedi. Onu bulduklarında çoktan yaşamını yitirmişti.

"BU GÜVENLİK DÜZEYİNDE DEĞMEZ"

Nasser'in ailesi ve doğduğu şehirin valisi, naaşı İsrail'e getirmek için seferber oldu. Leanne Nasser'in babası ise İsrail basınına konuştu. "İçimde bir his vardı" diyen acılı baba, "Ona gitmemesini söylemiştim. Ama genç inatçılığı işte. Seyahati için, bu güvenlik düzeyinde değmez demiştim." ifadelerini kullandı. "Anlaması çok güç, ne olduğunu anlayamıyorum" diyen baba, "Daha dün ailesiyle iletişime geçip, seyahetinden ne kadar keyif aldığı hakkında konuşuyordu" ifadelerine yer verdi.

Leanne'nin amcası Walid Nasser ise, "Şoktayız. Hayatının başındaki genç bir kız, arkadaşlarıyla yolculuğa çıktı ve trajik şekilde sonuçlandı. Söyleyecek söz yok." dedi.

"SONSUZA KADAR DEVAM EDECEK GİBİYDİ"

Saldırı sırasında Nasser'in yanında bulunan Alaa Abd al- Hai ise olay anını şu ifadelerle anlattı:

"Her yönden silahlar ateşleniyordu, yaralı ve ölü insanların bir bir önümde yere yığıldığını görüyordum. Bir köşede saklandım ve ne yapacağımı bilmiyordum. Herkes çığlık çığlığaydı. Ateşlemeler ise hiç durmuyordu, sanki sonsuza kadar devam edecekti."

MÜSLÜMAN MEZARLIĞINDA DEFNEDİLECEK

Leanne Nasser'in naaşı müslüman mezarlığında, doğduğu şehir Tira'da defnedilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —